Novel·la

Curiositats - Francisco Casavella versus Juan García Hortelano 

Francisco Casavella (Barcelona 1963-2008) va dedicar-se a l'escriptura amb notable èxit, iniciant-se a la novel·lística amb "El triunfo", publicada l'any 1990 i premiada amb el Tigre Juan.  Amb la novel·la "Un enano español se suicida en Las Vegas", adaptada al cinema amb el nom de Volverás, dirigida per Antonio Chavarrías, va ser nominat al premi Goya al millor guió escrit. I finalment va guanyar el premi Nadal de l'any 2008 per la novel·la "Lo que sé de los vampiros", abans de la seva mort prematura.

Francisco Casavella escrivia amb pseudònim, el seu nom era Francisco García Hortelano, el qual ens remet a un altre escriptor, Juan García Hortelano (Madrid 1928 – 1992). Aquest va ser un destacat novel·lista durant el franquisme que també va ser premiat amb la seva primera obra, Nuevas amistades, en aquest cas amb el premi Biblioteca Breve l'any 1959.  També va ser premiat per les novel·les Tormenta de verano, premi Formentor l'any 1961, i Gramática parda, premi de la Crítica l'any 1982.

Per evitar qualsevol associació entre els dos, Casavella va usar pseudònim; com també va fer, per altres motius, Juan García Hortelano, que publicà amb el pseudònim Luciana de Lais la novel·la eròtica Muñeca y macho.    

Bibliografia destacada         
 

El Castell
"Un Enano español se suicida en Las Vegas
 
Amèrica
"El Día del Watusi
 
El Procés
"Lo que sé de los vampiros
 
Metamorfosi
 "El Triunfo
 

En la colonia penitenciaria
"Nuevas amistades"
 
Tierra de nadie
"Muñeca y macho
 
Un metge rural
"Tormenta de verano
 
Pozo
"Gramática parda


Més obres de Francisco Casavella a les biblioteques ►
Més obres de Juan García Hortelano a les biblioteques ►

Selecció de webs

 També et pot interessar:

Torna al prestatge  ►
Curiositats anteriors  ►
Data d'actualització: 26/06/2015