Bases 5è concurs microcontes de Sant Jordi

Bases 5è concurs microcontes de Sant Jordi

5a edició del Concurs Microcontes de Sant Jordi

Del 4 de març de 2024 al 30 d’abril de 2024

 

La Biblioteca Contravent i l’Ajuntament de Vilanova del Vallès convoquen la 5a edició del Concurs Microcontes de Sant Jordi.

El concurs s’iniciarà el 4 de març de 2024 i s’allargarà fins al 30 d’abril de 2024. Els contes s’hauran d’enviar a l’adreça de correu electrònic de la biblioteca:

biblioteca@vilanovadelvalles.cat

 

Objectiu del concurs

Els objectius del concurs de microcontes de Sant Jordi de Vilanova del Vallès són:

- Dinamitzar i promoure la diada de Sant Jordi

- Estimular l'escriptura en llengua catalana

- Fomentar la participació ciutadana

 

Requisits dels contes

La participació al concurs és gratuïta. Les narracions han de ser inèdites i no poden haver estat presentades en altres concursos.

Han d’estar escrites en català, ocupar com a màxim un full, amb un format de lletra arial o calibri, amb un mida de lletra d’11 i un interlineat senzill.

Entraran a concurs tots els contes enviats a l’adreça electrònica de la biblioteca dins els terminis establerts.

Hi haurà 4 categories:  infants I (fins a 9 anys), infants II (de 10 fins a 12 anys), juvenils (de 13 fins a 17 anys) i adults (a partir de 18 anys). De cada categoria hi haurà dos premiats. Aquests seran triats segons el criteri del jurat i hauran de complir amb els requisits presents en aquestes bases.

 

Presentació dels contes

S’hauran d’enviar per correu electrònic a la direcció biblioteca@vilanovadelvalles.cat. A l’assumpte s’hi farà constar el text: 5è concurs Microcontes Sant Jordi Vilanova del Vallès – ‘títol del conte’.

El correu electrònic haurà d’incloure dos fitxers adjunts:

                1.- Conte en format pdf, on el nom del fitxer sigui el propi títol del conte.

                2.- Full de dades en format pdf que contingui les següents dades: nom i cognoms de l’autor o autors, data de naixement, correu electrònic i telèfon de contacte. El nom d’aquest segon fitxer també haurà de ser el títol del conte, per preservar la identitat de l’autor o autors fins que s’hagin fet les valoracions per part del jurat.

El jurat es reserva el dret de comprovar les dades de tots els participants.

Els menors de 14 anys necessiten autorització expressa de pare/mare o tutor/a. Per tant s’afegirà, dintre del fitxer “full de dades”, un document d’autorització amb el nom i cognom, DNI i e-mail, del pare/mare tutor/a, esmentant el seu consentiment i manifest de "si" o "no" accepta captar i difondre la imatge del concursant i la seva pròpia, a l'efecte d'aquesta activitat. (model annex).

 

Calendari i terminis de participació

El concurs començarà dilluns 4 de març a les 00.00h i acabarà dimarts dia 30 d’abril de 2024 a les 23.59h. Qualsevol conte rebut fora d’aquest termini no entrarà a concurs.

 

Ús dels contes i les dades

Els contes es podran publicar a les xarxes socials de la Biblioteca Contravent i l’Ajuntament de Vilanova del Vallès.

Els contes guanyadors del concurs podran ser utilitzats per la Biblioteca Contravent o l'Ajuntament de Vilanova del Vallès per a futures campanyes de promoció del municipi i/o la biblioteca o per la seva publicació al butlletí municipal Viu Vilanova.

D'acord amb la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals, us informem que les dades dels guanyadors no s'incorporaran a cap fitxer de l'Ajuntament de Vilanova del Vallès.

Els participants han de declarar-se autors de les obres, en cas contrari ells són els responsables directes dels danys i perjudicis que en puguin derivar per reclamacions dels autors originals.

Els participants comprometen les seves obres al compliment legal en el tractament de dades de caràcter personal inclòs la imatge, de la Llei 3/2018 LOPDGDD i Reglament UE 2016/679 de Protecció de Dades de Caràcter Personal i la Llei 5/1982, sobre el dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge.

La propietat de les obres presentades serà dels seus autors. L’Ajuntament de Vilanova del Vallès i la Biblioteca Contravent tindran els drets de publicació i els de reproducció en qualsevol format.

 

Protecció de dades

Les dades (dels concursants i/o familiars/tutors) són recollides i tractades amb la fi explícita i legítima d’aquesta activitat. l’Ajuntament de Vilanova del Vallès adopta les mesures de seguretat, d’acord amb la Llei 3/2018 LOPD-GDD i Reglament UE 2016/679 de Protecció de Dades de Caràcter Personal. El termini de conservació és el preceptiu per Llei. Podrà exercir el seus drets d’accés, oposició i limitació de tractament, dirigint-se a l’autoritat de control corresponent i al Delegat de Protecció de dades de Ajuntament de Vilanova del Vallès - Plaça de l’Ajuntament, 1.  El participant o participants, autoritzen la cessió de dades a tercers per la finalitat per la que van ser recollides, sempre i quan totes les parts preservin la seva intimitat. Les comunicacions de la seva sol·licitud de participació es farà via adreça postal, e-mail i/o telèfon facilitat.

El participant, accepta expressament rebre informació del l’Ajuntament de Vilanova del Vallès relativa a les funcions que li són pròpies, relacionades amb aquest acte.

 

Difusió d’imatges

Donat que el dret a la pròpia imatge és un dret reconegut a l’article 18.1 de la Constitució i regulat per la Llei 5/1982, de 5 de maig; el participant (o el seu pare/mare tutor/a) dona/en el seu consentiment a l’Ajuntament de Vilanova del Vallès per tal que les imatges (tant videogràfiques com fotogràfiques i veu), corresponents a aquesta activitat puguin ser difoses amb finalitats divulgatives per qualsevol mitjà de comunicació (inclòs Internet).

 

Jurat

El jurat està format per l’Alcaldessa del municipi, el regidor de l’Àrea de Cultura, la regidora de l’Àrea de Participació Ciutadana, un docent de cada escola de primària del municipi, un professor de l’institut de secundària, la tècnica de cultura i l’equip de la Biblioteca Contravent.

Més endavant s’informarà sobre el format del lliurament de premis.

El jurat es reserva el dret de deixar qualsevol dels premis deserts si es considera que l’obra no compleix els estàndards de qualitat suficients.

 

Premis

Es lliuraran dos premis per categoria (1er premi i accèssit), essent els següents:

                Categoria Infantil I

1er premi: val de 60€ per consumir a la botiga Aula de Vilanova del Vallès o a la llibreria Roy.

Accèssit: val de 30€ per consumir a la botiga Aula de Vilanova del Vallès o a la  llibreria Roy.

                Categoria Infantil II

1e premi: val de 60€ per consumir a la botiga Aula de Vilanova del Vallès o a la llibreria Roy.

Accèssit: val de 30€ per consumir a la botiga Aula de Vilanova del Vallès o a la llibreria Roy.

                Categoria Juvenil

1er premi: val de 60€ per consumir a la botiga Aula de Vilanova del Vallès o a la     llibreria Roy.

Accèssit: val de 30€ per consumir a la botiga Aula de Vilanova del Vallès o a la llibreria Roy

                Categoria Adults

1er premi: val de 60€ per consumir a la botiga Aula de Vilanova del Vallès o a la llibreria Roy.

Accèssit: val de 30€ per consumir a la botiga Aula de Vilanova del Vallès o a la llibreria Roy.

El jurat, en la seva deliberació, valorarà el contingut del relat.

Les persones guanyadores podran renunciar al premi, però en cap cas els premis es podran canviar per diners o ser objecte de qualsevol alteració o compensació a petició de la persona guanyadora. Aquests es podran bescanviar abans del 30 de novembre de 2024, presentant els tiquets de compra, per import igual o superior al premi.

Els tiquets de compra del que s’ha gastat el guanyador o guanyadora en els establiments anomenats s’han de presentar a través d’una instància a l’OAC (Oficina de Atenció al Ciutadà) adjuntant  el  número  de  compte  corrent  o  IBAN.  En  cas  que  els  tiquets sobrepassin  el màxim del premi, només s’ingressarà l’import corresponent al  premi. El premi s’ingressarà al compte bancari del guanyador i/o guanyadora al més aviat possible. En el cas dels infants menors el premi s'ingressarà en el CCC que faciliti el tutor legal.

Els noms dels guanyadors també es faran públics al web i a les xarxes socials de la Biblioteca Contravent i de l’Ajuntament.

 

Informació addicional

L'organització no es fa responsable de cap problema o error tècnic d'un sistema en línia informàtic, servidor o proveïdor, equip informàtic o error de software de qualsevol correu electrònic que pugui produir-se.

L'organització tindrà la facultat de rebutjar els contes que incompleixin les característiques anteriors, que malmetin la imatge institucional o aquelles que siguin discriminatòries per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.

 

Acceptació de les bases

La participació en el concurs implica l'acceptació de totes les condicions.

La participació en el concurs comporta l'acceptació del dictamen del jurat.

 

 

 

Vilanova del Vallès, a 31 de gener de 2024

25/02/2024