Pel maig música a raig

Pel maig música a raig

 

Si t'estimes el rock, el pop o el blues, aquest mes de maig no tens cap excusa per quedar-te a casa.

Des del Fons de Blues de la Central us proposem tres activitats on la música popular moderna és la protagonista: una xerrada col·loqui i dos tallers pràctics.

 

 

 

 

Dissabte, 11 de maig, d’11 a 12.30 h. Taller participatiu:

  • Digues-ho amb un blues. Amb Flavio Rigatozzo, Tota blues.

Taller de Blues on aprendrem què és el blues, font d'inspiració per a molts altres gèneres com el rock and roll, el jazz i el R&B. Serà especial perquè compondrem un blues, el nostre blues, fet aquí.

Flavio Rigatozzo (1974) és un músic i compositor argentí, líder de la banda Tota blues.  Una banda elèctrica de blues tradicional, estil “south-side sound”, el blues elèctric més autèntic i tradicional dels anys daurats de Chicago. 

 

Places limitades. Inscripcions: AQUÍ

Dijous, 16 de maig, a les 19 h. Xerrada-col·loqui:

  • Pau Riba. Diòptria. Acta fundacional. Amb Donat Putx

Pau Riba amb el seu àlbum Diòptria (1969-70), va representar una ruptura amb els estils convencionals de l’època, incorporant elements de poesia, filosofia i música com el rock, el jazz o la música progressiva. Tot això de la mà de Donat Putx, amic personal d'en Pau.

Donat Putx (1966) és periodista musical. L’any 1988 va començar a publicar crítiques de concerts al Diari de Barcelona, i des del 1994 ho fa a La Vanguardia. Ha publicat a Barcelona MetròpolisEnderrockRockdelux i altres capçaleres. Entre d’altres, és autor dels llibres: Jaume Sisa, el comptador d’estrelles i Pascal Comelade, l’argot del soroll.

Dissabte, 25 de maig, d’11 a 12.30 h. Taller participatiu

  • A toc de guitarra. Amb Xavier Fort.

Taller on tractarem el paper de la guitarra elèctrica en el desenvolupament i l'evolució de la música popular al llarg del segle XX. Aquelles persones que ho desitgin poden assistir al taller amb la seva guitarra acústica... però no és imprescindible.

Xavier Fort, és titulat superior en Jazz i Música Moderna a l’ESMUC. De 1996 al 2002, va exercir de cap d’Estudis i professor de guitarra, llenguatge musical, harmonia i combo al Taller de Músics. Actualment treballa com a compositor, dóna classes, i ofereix concerts amb la Botzina Concerts Didàctics, banda de la qual és membre fundador. El trobareu a:  www.youtube.com/@xavierfort

Places limitades. Inscripcions: AQUÍ

 

Deixa't portar per la melodia i descobreix un art que continua modelant la nostra història i la nostra identitat al segle XXI.

28/03/2024