La Biblioteca Font i Daniel participa en el nou programa de difusió musical: Música a fons.

La Biblioteca Font i Daniel participa en el nou programa de difusió musical: Música a fons.

Música a fons és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals per aprofundir en la música de la mà d’experts i amb sessions que combinaran la teòrica amb la pràctica i la participació.
Ens acostarem als artistes i creadors, als processos de creació i les inquietuds, tractarem la música clàssica, tradicional, el pop, el rock i altres gèneres i estils, però també la música de videojocs, els anuncis, bandes sonores, aprendrem a escoltar música, a crear lletres, celebrarem efemèrides musicals, parlarem de la música com agent de la cultura de la pau...
La Biblioteca Font i Daniel s’uneix i participa en aquest nou programa de foment de la cultura musical des de les biblioteques, amb el cicle temàtic: 

Música per a videojocs, coordinat per Gabriel Garrido

El videojoc és un mitjà d'entreteniment que mou masses arreu del món i que ha desbancat al cinema i a qualsevol altre mitjà d'oci digital.

Però, què escolten aquests milions de persones arreu del món mentre juguen? Avui en dia la música per videojocs és un dels mitjans musicals més populars, s'organitzen concerts amb les millors orquestres del món i moltes obres s'han convertit en himnes que han marcat una era.

Amb les activitats que et proposem, descobriràs perquè la música és un element decisiu per als videojocs, quines eines centenàries fan servir els compositors per connectar amb la tecnologia i coneixeràs quin és el procés creatiu i les seves variants. 

  • Dissabte 4 de novembre a les 11h: Tenim un encàrrec ….. i per ara mateix, a càrrec de Gabriel Garrido Garcia

En aquesta sessió farem de productors musicals. Amb l’ajut d’un estudi de gravació
portàtil mostrarem com es pot crear i manipular la música gràcies a la informàtica
musical.
Partirem d’unes imatges i posarem músiques diverses, comprovant com canvia allò
que volem transmetre. Gravarem músiques a partir de llibreries de sons, escollirem efectes sonors i els editarem en directe.
Parlarem del procés de portar la música des de l'ordinador fins al faristol del músic intèrpret i del procés creatiu pel qual passa un compositor… Vine amb el vestit de feina i disposat a participar.

Públic: Per joves i adults de qualsevol edat

  • Dissabte 11 de novembre 2023 a les 11h: Fem de psicòlegs musicals, com gestiona el compositor el cansament del jugador?, a càrrec de Gabriel Garrido Garcia.

Com pot ser que la música per videojocs vagi canviant i adaptant-se de manera
lògica a les diverses situacions que té un videojoc? Quin és el procés darrere
d'aquest fet? Com es gestiona la fatiga auditiva del jugador?
El videojoc obre aquesta problemàtica que, per exemple, el cinema no té. Ha d'aconseguir que el jugador pugui jugar sessions de 2 i 3 hores sense que la seva oïda es cansi, i això, és un repte enorme pel compositor de videojocs.
Veure'm com es treballa dins d'un software anomenat FMOD amb exemples pràctics
i audibles, proposant als assistents crear un espai sonor entre tots.

Públic: Per joves i adults de qualsevol edat

  • Dissabte 2 de desembre a les 11 h: La música per a videojocs: des dels inicis fins als nostres dies, a càrrec de Gabriel Garrido Garcia

Com era la música dels primers videojocs? En recordeu alguna? Quina música ens
va millor per una banda sonora? La música clàssica?
La música del Ars Nova, Classicisme, Romanticisme, Impressionisme... quin impacte o similituds té amb la música per videojocs. La música actual com el heavy metal, el rock o la música
electrònica funciona en aquest camp? Com ha contribuït la informàtica musical en l’estètica musical dels videojocs? Totes les bandes sonores tenen la mateixa forma pel que fa a la música? Hi ha estructures musicals que siguin més aconsellables?
Tot això ho completarem amb una audició de les peces més importants de l'època i amb un comentari de cadascuna d’elles.

Públic: Per joves i adults de qualsevol edat

19/06/2023