SintomatoLÓGICA, còmic i salut mental a la Biblioteca

SintomatoLÓGICA, còmic i salut mental a la Biblioteca

El còmic ha esdevingut un mitjà valuós per a la promoció de la salut i per narrar les nostres vides, d’una manera creativa i pròxima. En aquesta línia, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu empra aquest recurs amb fins terapèutics des de fa anys.

El punt culminant d’aquest projecte ha estat l’elaboració del còmic SintomatoLÓGICA, una primera obra en què les persones ateses han participat de manera activa en totes les etapes creatives, i que és fruit de l’autoreflexió i l’experimentació amb les diferents tècniques narratives amb l’objectiu de transmetre les pròpies vivències. En el procés han estat acompanyats per l’Emilio Calderon i en Juande Rodrígez. 

Fins el 29 d’octubre podreu veure a la Biblioteca de Ripollet una exposició on es mostra part d’aquest treball, acompanyada d’una selecció de còmics que tenen la salut central com a punt central.  

A més, el dimarts 18 d’octubre a les 18 h. es realitzarà una taula rodona a la Biblioteca municipal on s’explicarà més detalladament el projecte SintomatoLógica i es faran recomanacions de còmics per a treballar la salut mental a càrrec de Marcos Catalán, bibliotecari del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i d'Elisabet Vázquez, directora de la Biblioteca de Ripollet.

Totes aquestes activitats s’emmarquen dins la celebració del Dia Mundial de la salut mental, el 10 d’octubre.  


 

07/10/2022