Recomanació digital: "L'hereu"

Recomanació digital:

L’hereu / Jo Nesbø. Proa, 2018

Una de les darreres obres del mestre del suspens de Noruega, en Jo Nesbø. En aquesta ocasió no protagonitzada pel seu detectiu estrella, en Harry Hole. Per a molts crítics es tracta de la millor obra fora de la sèrie del detectiu escrita per en Nesbø.

En aquesta ocasió estem parlant d’en Sonny Lofthus, un convicte poc comú, fill d’un presumpte policia corrupte.  A presó des de fa 12 anys i enganxat a les drogues.

Un dia, però, descobreix la veritat, el seu pare no es va suïcidar ni era un policia corrupte i la seva mort està rodejada d’un munt de preguntes sense respostes.

A en Sonny se li desperta una set de revenja espectacular i comet una sèrie d’assassinats, perseguint als que van fer que el seu pare caigués, tant entre els delinqüents d’Oslo com a la policia.

Al mateix temps, un antic company del pare d’en Sonny que encara exerceix de policia intentarà posar ordre als assassinats que en Sonny comet. Tot això ens endinsa en una trama de corrupció i delinqüència que gira, sobretot, entorn d’El Bessó. Qui és, aquest? Doncs és el cap d’una banda organitzada, una persona extremadament violent i cruel, i l’objectiu final d’en Sonny.

Tot plegat, es tracta d’una novel·la interessant, amb un plantejament diferent de l’habitual de Nesbø.

Més informació:

03/04/2020