La Biblioteca Virtual fa 10 anys

La Biblioteca Virtual fa 10 anys

Estem de celebració. La Biblioteca Virtual fa 10 anys. 

El 2011 naixia la Biblioteca Virtual per donar resposta a un nou entorn que exigia millors prestacions en els serveis digitals de les biblioteques públiques als seus usuaris. Així, veia la llum la biblioteca oberta les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. A la Biblioteca Virtual s’hi ofereixen serveis en línia per a tots els ciutadans, visquin on visquin, i de forma ininterrompuda i es garanteix, encara més, l’accés universal a la informació, la lectura i, en definitiva, la cultura.

Més enllà de la informació pràctica de cada biblioteca, la Biblioteca Virtual ofereix novetats i recomanacions literàries, musicals i cinematogràfiques fetes pels bibliotecaris, tràmits en línia, consulta d'activitats i clubs de lectura, descomptes amb el carnet de biblioteques, l'accés directe a l'eBiblio, catàleg Aladí, biblioteca virtual infantil Gènius, app BibliotequesXBM, Xarxes Socials i el producte estrella del portal web: els prestatges virtuals

De la mateixa manera que un gran lector de novel·les s’encarrega de guardar com un tresor les novel·les que més l’han inspirat o que un apassionat del cinema manté una nodrida filmoteca per compartir amb els amics i recomanar als coneguts, els prestatges virtuals ofereixen una selecció dels millors recursos sobre temes ben diversos: arts escèniques, cinema, còmics, consum alternatiu, cuina i vins, cultura popular, espais naturals, esports, idiomes, món laboral, música, novel·la, salut i turisme. 

Els prestatges virtuals són uns grans contenidors d’informació, serveis i activitats culturals al voltant d’un tema. La tria dels continguts és elaborada per professionals de les biblioteques especialistes en aquella temàtica, que seleccionen els millors recursos que es poden trobar dins i fora de les biblioteques de la Xarxa sobre cada temàtica (activitats, recomanacions i novetats literàries, guies de lectura, fons especials, els millors webs i bases de dades...).

En destaquem alguns:

  • Prestatge de Novel·la – No saps què llegir?

Al prestatge virtual de novel·la t'oferim camins literaris enriquidors mitjançant recomanacions, novetats, guies de lectura, recorreguts temàtics, curiositats i moltes coses més. Pots trobar  recomanacions literàries segons el teu estat d’ànim, així com les millors novel·les sobre un determinat tema, com per exemple: novel·la romàntica, novel·la històrica, fantasia i ciència ficció, gènere negre i policíac, novel·les que han estat adaptades per a fer les sèries d’èxit, actuals o ja clàssiques o una selecció de recomanacions de novel·les per afrontar el proper 2022....

  • Prestatge de Cinema – Per als malalts de cinema

T’agraden les pel·lícules de robots o potser prefereixes les adaptacions cinematogràfiques de novel·les? Al prestatge de cinema es recullen diferents propostes per als amants del setè art, però també per a aquells que prefereixen les sèries. Pots trobar des de recomanacions fins a les darreres novetats pensades per als qui us apassiona el cinema i també consultar els fons especials i centres d'interès de les bibliotequesXBM sobre cinema familiar, cinema d'animació, dóna i cinema, cinema d'autor i independent, fantasia i ciència ficció...

  • Prestatge de Cuina i vins – Apte per a cuinetes

Un prestatge adient per als que volen saber quin és el vi més adequat per acompanyar un mar i muntanya, quines són les varietats de la truita de patates o què és el poti-poti. Les darreres novetats editorials, guies de lectura sobre slow-food o salut i cuina, biografies de cuiners i informació sobre les cuines del món conformen el menú d’aquest prestatge.

  • Prestatge de Turisme – Fem les maletes?

Fer un viatge comença molt abans de posar els peus a la destinació escollida. Aquest prestatge t’ajuda a seleccionar allà on vols anar, saber tota la documentació que necessites, preparar una bona lectura adient al lloc triat i escollir la millor guia de viatge. Inclou també una selecció de recursos web i app's sobre turisme.

Si vols rebre informació d’algun d’aquests prestatges virtuals al teu correu, subscriu-te als butlletins temàtics que fem sobre arts escèniques, cinema, còmics, música, novel·la, turisme i infantil. Entra a El meu compte, del catàleg Aladí.

15/12/2021