Ara fa cent anys...

Ara fa cent anys...

Programem diverses activitats virtuals per recordar els fets més destacats de la dècada dels anys vint del segle passat en contraposició a la dècada que iniciem enguany. Les trobaràs al canal Youtube de la Xarxa de Biblioteques Municipals. 

La periodista Trinitat Gilbert va inaugurar el passat 30 d’abril el cicle "1920/2020 al mirall" amb la conferència virtual “Els anys vint a la taula: vint plats catalans nascuts ara fa cent anys”. Durant la trobada, Gilbert, que està especialitzada en gastronomia, va descobrir les curiositats del nostre receptari i va respondre en directe les preguntes dels seus seguidors. Així mateix, dijous 7 de maig va ser el torn de la ciència-ficció. Els amants d’aquest gènere van poder gaudir de la xerrada sobre el prolífic autor Isaac Asimov a càrrec de l’historiador de Víctor Camprubí. 

Les dates i els temes de les properes xerrades d’aquest cicle són:

  • 12 de maig a les 18.30 h: l’escriptora Montse Barderi parlarà sobre la garçonne, l'obrera tèxtil i algunes dones catalanes úniques dels anys vint. 
  • 14 de maig a les 18.30 h: xerrada “Ray Bradbury i la distopia”, a càrrec de la Plataforma Blanc i Negre. 
  • 21 de maig a les 18.30 h: l’escriptor Martí Gironell oferirà la conferència “El pistorlerisme als anys vint, cent anys de violència sindical”. 
  • 28 de maig a les 18.30 h: la Plataforma Blanc i Negre és l’encarregada de divulgar la figura de Frank Herbert per parlar de la crisi mediambiental.  
     

La commemoració d’aquest efemèride, “1920/2020 al mirall”, es complementa amb l’especial de la Biblioteca Virtual que conté monogràfics dels fets més destacats de la dècada dels anys vint del segle passat. 

10/05/2020