"L'ideal" a la web

Vam començar la digitalització de les revistes locals amb el Rellotge, una revsita que es va publicar a Sant Pol entre els anys 1978 i 1982, i ara ha arribat el torn de digitalitzar i posar a disposició de tothom, la revista "L'ideal", publicada entre els anys 1949-1954 pels joves d'acció catòlica de Sant Pol de Mar.

Les dues revistes estan disponibles a la web Trencadís, en un format que permet fer cerques dins del document (reconeixement OCR). Això permet conèixer millor la història del nostre municipi recuperant les cròniques que aquestes publicacions feien.

L'accés és gratuït i universal, des de qualsevol punt que tingui connexió a internet, a través de la web https://trencadis.diba.cat/Trencadis/. En aquesta web hi ha emmagatzemades moltes revistes locals catalanes, i la intenció és que la col·lecció vagi creixent per no perdre la nostra memòria històrica.

Des de la Biblioteca i l'Arxiu de Sant Pol de Mar estem treballant per recuperar altres publicacions i poder-les posar a disposició de tothom.

Més informació:

16/03/2020