GestioEmocional.cat

GestioEmocional.cat

El Servei Català de la Salut ha creat l'aplicació web GestioEmocional.cat, una nova eina de comunicació a través de la qual es donarà suport emocional i psicològic a tota la ciutadania, davant la situació excepcional que estem vivint a causa de la COVID-19.

 

La situació de confinament, tenir familiars o amics afectats per la malaltia, el fet de no poder acompanyar als nostres éssers estimats durant l'ingrés hospitalari o la gestió del dol, poden tenir un impacte en la nostra salud mental.

Els continguts de la WebApp han estat desenvolupats des del servei de psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. L’aplicació permet manejar fins a 7 símptomes diferents com ara la gestió del dol, problemes per dormir o l’ansietat, i 15 recursos testats internacionalment i que han demostrat eficàcia per resoldre aquestes circumstàncies.

 

 

L’estat emocional s’avaluarà a través d’un test  

La por, l’angoixa, la preocupació o la tristor són emocions normals davant la situació d’alerta sanitària que estem vivint.

Les persones que accedeixin a l’aplicació, podran fer una avaluació del seu estat emocional a través d’un test. En funció d’aquestes respostes, l’eina determinarà quines són les necessitats d’aquella persona, i li oferirà una sèrie de recursos i consells per millorar el seu estat o bé se li recomanarà que rebi ajuda professional. 

Els recursos que s’ofereixen contemplen des d’exercicis d’auto gestió de les emocions, com són exercicis de relaxació, de respiració, mindfulness, eines per poder dormir, per calmar els sentits o pel control del pensament, així com consells o informació d’hàbits saludables. 

L’equip de professionals encarregats d’aquesta atenció està integrat per més de 100 psicòlegs amb formació especialitzada en situacions de crisi i emergències.

 

15/04/2020