Presentació del llibre "Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera"

Presentació del llibre

Quatre concursos de cuina que han donat el resultat de vuitanta-vuit receptes són la base del llibre Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera, a cura de Lluís Garcia Petit. El llibre, editat per la Diputació de Barcelona, es presenta el dijous 31 de març a les 18 h. a la sala Polivalent de Seva. A l’acte, s'entregaran també els premis de les dues darreres edicions, la del 2019, que no es van poder lliurar, i la de l’any passat, que va ser la cinquena edició.

Castanyes, bolets, herbes remeieres, fruits silvestres i senglar són alguns dels ingredients del Montseny que inclouen les receptes. Hi ha receptes de plats, begudes i postres elaborades per vuitanta-set cuineres i presentades en quatre edicions dels concursos culinaris promoguts per la Reserva de la Biosfera del Montseny. Les receptes s'agrupen per àmbits temàtics: quan la natura és el rebost, el control dels aliments, dones creatives i la cuina és una festa.

La publicació parteix de la base que la cuina és una activitat essencial de la nostra societat que es vincula amb les activitats productives tradicionals (agricultura, caça, ramaderia, pesca) i amb les nostres creences i actitud. La cuina ajuda a definir un territori i una gent i explica un paisatge. Per això, és un dels elements principals del patrimoni cultural immaterial del Montseny. En aquest sentit, el curador, Lluís Garcia Petit, explica i contextualitza les tradicions culinàries del massís.

A banda de donar els premis dels plats presentats el 2019 i el 2021 pendents, durant la presentació del proper dijous 31 de març a Seva cada participant rebrà un exemplar del llibre com a agraïment per la seva col·laboració.

 

Més notícies a bibliotecavirtual.diba.cat/espais-natural

29/03/2022