53 Festival de cinema Fantàstic de Catalunya. Sitges 2020

53 Festival de cinema Fantàstic de Catalunya. Sitges 2020

 

Un festival de Sitges híbrid

Del 8 al 18 d’octubre se celebrarà la 53a edició del Festival de Cinema fantàstic de Sitges, marcada aquest any com no pot ser d’una altra manera per la pandèmia de la Covid-19 i les mesures excepcionals que envolten les projeccions de cinema.

L’edició d’aquest any serà, doncs, híbrida entre presencial i virtual, el que pot provocar que sigui l’edició més seguida de la seva història –com ha passat en festivals que s’han celebrat online, que han multiplicat el públic – i la més familiar alhora, per la reducció de l’aforament de les sales.

La programació no deixarà de ser atractiva per aquest motiu. Destaquen entre les propostes d’enguany la presentació de Possessor Uncut de Brandon Cronenberg, fill de l’aclamat David Cronemberg, que ja va guanyar el premi a millor director revelació en l’edició del 2012 amb Antiviral,  i una nova entrega de l’assidu al festival Quentin Dupieux, que presenta la comèdia Mandíbules.

Per al fans del fantàstic coreà arriba la seqüela de Train to Busan Península, i en She Dies Tomorrow de l’actriu i per primera vegada realitzadora Amy Seimetz se’ns presenta una reflexió sobre la futilitat de la nostra miserable vida. Pel que fa a les produccions de casa nostra, a més de la flamant inauguració amb Malnazidos, l’aparició de zombies a la guerra civil espanyola creada per Javier Ruiz Caldera, destaca Baby, el nou llarg de Juanma Bajo Ulloa.

Completen la oferta la sessió especial  de 30 monedas, la nova sèrie amb que Álex de la Iglesia promet donar la campanada a HBO, i l’estrena de No matarás, de David Victori, un thriller protagonitzat per Mario Casas.

13/10/2020