Tom Petty

Nascut el 20 de octubre de 1950 a Florida, Tom Petty comença la seva carrera musical quan s'uneix al grup Mudcrutch després de deixar l'institut. En sumar-se un baixista i un bateria neix Tom Petty & The Heartbrakers, que van gravar el seu primer àlbum l'any 1976. El segon disc, gravat dos anys després, va rebre una molt bona acollida i aconsegueix arribar al número 2 de les llistes.
El recent guardonat amb el Premi Nobel Bob Dylan triava la banda per a obrir els seus concerts de la gira del 86, i més tard Petty entra a formar part dels coneguts Traveling Wilburys, un grup format per grans músics com el propi Dylan, George Harrison, Jeff Lynne o Rob Orbison. 

A partir dels 90 Tom Petty comença en solitari i es reuneix de nou amb els Heartbrakers, i es succeeixen diferents àlbums. El darrer en solitari, Highway companion, apareix el 2006 i és produït per Lynne.
Al llarg de la seva extensa carrera, Tom Petty  ha venut més de vuitanta discos a nivell mundial, convertint-se així en un dels artistes musicals amb majors vendes.  

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 16/01/2017 Última actualització: 05/10/2017