The Joshua Tree

Al març de 1987 els irlandesos U2 va publicar "The Joshua tree", coincidint amb un dels seus moments més dolços com a banda. És probablement el seu treball més inspirat. El seu disc més rodó. L’àlbum més complet. Un dels imprescindibles dels 80.  

Va aparèixer tres anys després de la publicació d’"Unforgettable fire", un silenci que podria semblar excessivament llarg per a un grup d’èxit, però que van aprofitar per experimentar i afinar el seu so fins a trobar el que els catapultaria a l’estrellat internacional. Un so únic en el seu moment, intencionadament cinematogràfic, entre èpic i misteriós, influenciat per la música i la cultura nord-americana. Bona part d’aquest so deu molt al seu guitarrista Dave Evans (The Edge), però també al treball de producció de Brian Eno i Daniel Lanois. 

L’àlbum arrenca amb "Where the streets have no name", on The Edge es treu del barret una introducció èpica amb efecte delay que va creixent en intensitat fins a explotar a la tornada.

 

 

Potser el tema més emblemàtic és "With or without you", una cançó que no necessita presentació. La demostració palpable de que no cal ser un virtuós com a instrumentista per a crear temes memorables. Adam Clayton i Larry Mullen posen el pols, mentre els suaus puntejats de guitarra i la veu de Paul David Hewson (conegut com a Bono) van pujant el to.

Tot i que és més que coneguda la primera meitat de l’àlbum, integrada per singles de gran èxit, moltes vegades s’oblida la qualitat de la resta del disc. Les lletres parlen sovint de temes amorosos i espirituals, però també socials i polítics, de les contradiccions del món occidental i les injustícies (una constant a la seva discografia i a l’activisme messiànic de Bono). Els exemples més evidents són "Bullet the blue sky" o a "Mothers of the disappeared", l’últim tall del disc, de tempo lent i atmosfera hipnòtica.

"I still haven’t found what I’m looking for" és una altra de les joies que hi podem trobar. Un tema que, malgrat ser conegut habitualment com una cançó pop, en paraules de The Edge, és bàsicament un gospel.

 

 

Enguany U2 està realitzant una gira celebrant el 30è aniversari de la publicació de "The Joshua Tree", amb Noel Gallagher flying birds obrint l’actuació. Aquest tour farà parada a Barcelona a l’estiu. Podeu consultar les dates i la resta d’informació aquí

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 13/03/2017 Última actualització: 13/03/2017