Les biblioteques recomanen

  • Conviure amb el dolor

    Granados i Durán, Josep

    Barcelona : Columna, 1996

    El Dr. Josep Granados treballa com a reumatòleg des de fa 40 anys. Ha estat President de la Lliga Catalana Reumatològica des del 1989 fins el 1994, i Cap del Servei de Reumatologia de l'Hospital Mútua Terrassa.

    En aquest llibre es parla sobre diverses malalties reumàtiques, principalment l'artritis reumatoide, però també l'espondilartritis i la gota. Primerament, es fa una reflexió i definició sobre el dolor, la seva percepció i com aquest afecta als malalts. A continuació, es parla de l'artritis reumatoide: primers indicis, afectacions, diagnòstic, medicació i d'altres malalties associades. Finalment, parla de formes de conviure amb el dolor, així com de les alternatives de suport que un malalt pot trobar (metges, associacions, etc.).

    Es tracta d'un llibre molt recomanable ja que no només planteja la malaltia des d'un punt de vista purament físic, sinó que parla molt clarament de la seva transcendència tant a nivell personal (emocional i familiar) com a nivell social, és a dir, com aquesta malaltia pot arribar a canviar la vida de les persones que la pateixen.

    Més de 70 persones en tot el món pateixen aquesta malaltia. Aquest llibre és realista, ja que ajuda a conèixer i prendre consciència de la malaltia i de la seva gravetat. Però també parla de tot allò que es pot fer per a millorar la qualitat de vida, aprenent a conviure amb ella i gaudir al màxim del dia a dia. Per aquest motiu, és una lectura molt recomanable per a malalts i familiars.


    Més informació:

     

    Recomanat per la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

    02/11/2015
  • El Profesor

    Barcelona : Cameo, cop. 2013

    Estrenada a finals del 2012, aquesta pel·lícula ens arriba de la mà del director Tony Kaye conegut pels seus documentals i pel·lícules de to social com "American History X" (1998) que parla sobre racisme.

    Ara amb "El profesor (Detachment)" ens fa una dura crítica del sistema educatiu americà, i, al mateix temps, de la societat actual, que crea individus incapaços de relacionar-se amb els altres i d'implicar-se, una pel·lícula que parla d'indiferència i desinterès.

    Henry Barthes (Adrien Brody) és una bona persona que s'amaga sota una capa de duresa per no fer-se mal, que intenta ser distant amb el que passa al seu entorn, però que no ho aconsegueix. És un professor substitut de secundària, que amb mètodes atípics (llegint Poe, Camus, Orwell, ...), connecta amb els joves. A través de dues adolescents, Erica, prostituta que recull del carrer i a qui semiadopta, i Meredith, una jove artista, i a mida que es va descobrint el seu propi passat, es denúncia un sistema educatiu que no funciona i per tant, una societat que es trenca.

    Aules buides, pares agressius, polítiques educatives, bullying, problemes familiars, joves perduts, violència, ...una realitat agre. Professors col·lapsats com Mr. Wiatt que cada dia s'agafa a la reixa de l'escola i crida i crida, però al que ningú fa cas: és invisible.
    Un drama educatiu que fa un clam a no tenir por del compromís, a canviar, a no passar de puntetes per la vida. Un tema molt actual, una pel·lícula poc convencional, amb ritme i potència, i un petit toc d'esperança final.

    Més informació:

    Recomanat per Irene Lladó. Bib. Pere Calders. Viladecavalls

    02/11/2015
  • "A" d'adulteri

    Grafton, Sue

    Barcelona : Proa, 2001

    Sue Taylor Grafton (1940) filla de C.W. Grafton, escriptor de novel·les de misteri i advocat. Després de llicenciar-se en literatura anglesa, va treballar a Hollywood escrivint guions i adaptacions de novel·les per a cinema i televisió, alguns amb el seu primer marit Steven Humphrey.
    Al 1982 va començar a publicar la sèrie de novel·les que comencen amb aquest exemplar. Aquesta saga, traduïda a nombrosos idiomes, l'ha fet mundialment coneguda i l'ha fet obtenir importants premis en el seu gènere.

    Sinopsis:
    Un conegut advocat brillant de Santa Teresa (ciutat fictícia basada en la ciutat de Santa Bàrbara, Califòrnia) anomenat Lawrence Fife, conegut per les seves aventures amb dones fora del seu matrimoni, apareix assassinat. Després de fer-se el judici, condemnen a la jove esposa del advocat (Nikki). Vuit anys més tard, Nikki surt en llibertat provisional i contracta a la detectiu Kinsey Milhone per encarregar-li qui va assassinar realment el seu marit. Kinsey ho té complicat per recopilar informació ja que l'assassinat va transcórrer fa molt de temps i les pistes semblen que s'han esfumat, tot es complica encara més quan apareix un nou cos assassinat, també, vuit anys enredera. 

    Trobem una diferencia entre aquesta saga i la resta de novel·les del gènere policíac i detectivesc i és el fet que sigui una detectiu la protagonista. A més, es trenquen molts estereotips i tòpics de la època com que sigui una dona de més de trenta anys divorciada dos cops i sense fills ni filles, que viu de lloguer en un petit despatx i fa esport.
    Aquesta és la primera novel·la d'una saga anomenada "l'Alfabet del crim", que destaca per l'originalitat dels seus títols, on cada història de la detectiu comença per la següent lletra de l'abecedari. A més, el temps que transcorre durant la sèrie no correspon amb el de la edició de l'obra, sinó que ho fa de forma lineal i a partir de la data de la primera novel·la (1982).
    Al setembre dels 2013 es publicarà la seva vint-i-tresena novel·la amb la lletra W. 

    Més informació:


    Recomanat per Rubén Infante. Bib. Districte 6. Terrassa.

    07/03/2017
  • La Playa de los ahogados

    Villar, Domingo

    Madrid : Siruela, 2009

    "La playa de los ahogados" és la segona novel·la policíaca de l'autor Domingo Villar, basada en el cas de l'inspector Leo Caldas. Aquesta novel·la té lloc a la ciutat de Vigo i els seus voltants. La llegenda diu que en aquesta platja arribaven tots els mariners i nàufrags arrossegats per la marea i la gent del poble quan els trobava a la vora de la platja, els agafaven per donar-los sepultura al cementiri, on hi ha un espai destinat en honor a tots els mariners sense nom que anaven apareixent. Un dia de sobte apareix un home mort, però aquesta vegada s'adonen que té les mans lligades.

    L'inspector Leo Caldas, intentarà submergir-se a l'ambient mariner del poble, per esbrinar aquest crim entre els seus habitants, tot amb el seu ajudant força peculiar, Rafael Estévez, que no s'acaba d'acostumar a la forma de treballar del seu inspector. Sense testimonis ni rastre de la embarcació del nàufrag, aquests dos personatges aniran investigant sobre aquest succés.

    Sens dubte, aquesta novel·la és molt recomanable tant per la seva senzilla prosa, capítols no gaire extensos i sobretot per la trama que enganxa des del primer moment. Una bona combinació de novel·la policíaca amb un toc d'humor i ironia. 

    Més informació:


    Recomanat per Gemma Vidal. Bibliobús La Mola

    02/11/2015
  • La Química de les relacions

    Ramon-Cortés, Ferran

    Barcelona : Pòrtic, 2013

    El secret sempre consisteix a tenir un bon feedback. Aquest contribuirà a restablir els sentiments d'afecte i admiració i neutralitzar el factor de risc més important: el distanciament emocional.

    En aquest llibre i a través de les diferents històries que es narren, l'autor ens incita a practicar l'escolta activa, entrenar la nostra empatia i la clau per mantenir bones relacions: mantenir l'equilibri de la balança emocional amb un mateix per tal de poder treballar molt la confiança i aprofundir-la al màxim. Segons l'autor, la profunditat serà la clau en aquelles relacions més pròximes. D'aquesta forma aconseguirem tenir relacions amb una base sòlida que aguantaran bé ja que s'hauran compartit emocions i per tant, molt més difícils de poder trencar.

    Segons Ramon-Cortés, estudis neurològics demostren que serien necessaris 5 comportaments positius per compensar un de negatiu matitzant que tot depèn de cada persona, del moment que viu i el seu estat. Exposa també que hi ha comportaments que poden arribar a ser irreversibles.

    Per tot això recomana treballar bé les nostres relacions: reconeixements mutus, molta gratitud, molta escolta, moltes mostres de confiança... tots ells inclinaran la balança cap al costat positiu. També matisa que caldrà tenir molt de compte amb els retrets, la crítica mal feta, menyspreus, la traïció de la confiança, actituds defensives i/o evasives com a comportaments que poden generar petites friccions de descàrregues emocionals que poden ressentir una relació i que inclinaran la balança en sentit contrari.

    Molt recomanable per totes aquelles persones que vulguin inclinar l'agulla de la balança emocional cap al cantó positiu i establir relacions sòlides.

    L'autor és Ferran Ramon-Cortés (Barcelona, 1962). És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per ESADE. Treballa com a consultor a PARADIGMA FCM i dirigeix l'Institut 5 Fars, centre de formació especialitzat en habilitats comunicatives.

    Actualment compagina la seva tasca de consultor a PARADIGMA FCM amb el treball de formació, realitzant cursos i seminaris sobre comunicació personal i relacions interpersonals per empreses, institucions i organitzacions. També exerceix com a professor convidat per diferents universitats (URLL, UB, UAB, UN, UdG, UOC i ESADE).
    Col·labora regularment amb diversos mitjans de comunicació ("L'ofici de Viure" a Catalunya Ràdio, "Via Lliure" a RAC 1 i "Bricolatge Emocional" a TV3) i escriu juntament a altres col·laboradors el suplement setmanal del diari El País. També és autor de la secció "Comunicarse" de la revista Mente Sana des de la seva creació.

    A part de La Química de les relacions: l'art de construir vincles personals, Ferran Ramon-Cortés ha escrit L'illa dels cinc fars: un recorregut per les claus de la comunicació, El quadern de bitàcola: cinc habilitats per a la comunicación personal, Virus: un relat sobre el perill dels rumors a les organitzacions, Converses amb en Max: despertar la confiança a través de la comunicació, El premi: manual per canviar de vida, Escoltar amb els ulls: les 5 claus per conèixer els altres, comprendre'ls altres i connectar-hi. Tots ells publicats per RBA editors.
    Tota la seva bibliografia té un denominador comú: tracta de la comunicació. Amb el seu últim llibre, La Química de les relacions: l'art de construir vincles personals, l'autor canvia el registre que ha fet fins ara passant de les històries fictícies a les reals. 

    Més informació:


    Recomanat per Begoña Crespo. Bib. El Castell. Vacarisses

    02/11/2015
  • El Fruit del baobab

    Carranza, Maite

    Barcelona : Edicions 62, 2013

    L'escriptora i guionista Maite Carranza, ha publicat una quarantena de llibres de gran èxit, ha guanyat uns quants premis i ha estat traduïda a una pila d'idiomes. Ara torna a la literatura per a adults amb El Fruit del baobab, una novel·la sobre la mutilació genital femenina, pràctica encara vigent a molts països de l'Àfrica.

    Es calcula que uns 150 milions de dones són víctimes de l'ablació arreu del món i unes 6.000 noies pateixen la mutilació genital femenina cada dia.
    Una pràctica que a Europa és també una realitat entre el col·lectiu d'immigrants amb unes xifres que arriben al voltant d'unes 500.000 al continent europeu.

    L'ablació és una pràctica generalitzada en alguns països africans i acceptada com una tradició que evita que les dones siguin excloses socialment. Normalment es practica sense medicació, ni anestesia o anticoagulants, algunes moren dessagnades i la majoria pateixen la resta de la seva vida.

    Amb aquest panorama, arrenca una de les novel·les més crues, compromeses i valentes de Maite Carrranza, on, sense embuts i basant-se en fets reals, denuncia aquesta pràctica salvatge entre les dones d'origen africà i asiàtic.

    La Lola és una pediatra que tot just acaba d'arribar a l'ambulatori de Mataró, on coneix l'Aminata, d'origen Gambià, mare de la Binta, una estudiant brillant en plena adolescència, que vol trencar amb els tabús i les tradicions familiars. La seva actitud rebel, el seu enamorament d'un noi blanc, la vergonya vers la seva mare pel seu analfabetisme i la seva mutilació, són els detonants perquè la Lola es solidaritzi amb elles i les intenti ajudar.

    Vegeu-ne un fragment:

    «Caminen soles, l'una al costat de l'altra. Mare i filla. L'una pensa que ha avançat massa de pressa en les caselles de la vida. L'altra pensa que la vida és cruel. La filla pren la mà de la mare. La mare no se sent tan sola. Són dues dones que caminen per Mataró. Potser un dia seuran juntes a l'ombra del baobab i beuran del seu fruit.» 

    Més informació:


    Recomanat per Montse Llovera. Bib. Districte 2. Terrassa.

    02/11/2015
  • Litoral portugués

    Nunes, Jorge

    Barcelona : Alhena Media, cop. 2009

     

    L'extensa a costa portuguesa és sovint poc coneguda sobretot si exceptuem algunes zones molt famoses pel seu turisme de platja com podria ser  l'Algarve.

    Jorge Nunes, periodista, biòleg i fotògraf, és l' autor de la guia que us proposem i ens anima a descobrir una costa i uns paisatges realment sorprenents a partir de 25 rutes de cap de setmana pensades per fer caminant.

    És una guia per a amants de la natura i de  la fotografia, una guia per a disfrutar plenament dels paisatges del litoral lusità, de la seva fauna i de la seva flora i per descobrir racons tranquils on dormir, menjar i disfruta del mar.

    Els penyasegats, les dunes, les llacunes costaneres i els petits nuclis de població mariners d'aquest país que viu de cara a l'oceà Atlàntic  segur que no ens deixaran indiferents.

     Recomenat per : Eva Leucó. Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Taradell 

    02/11/2015
  • Mi última duquesa

    Goodwin, Daisy

    Madrid : La Esfera de los Libros, 2012

    Mi última duquesa és la primera novel·la publicada aquí de Daisy Goodwin, una poetessa i productora de televisió anglesa.

    Escrita amb una prosa cuidada, ben documentada, molt detallista dels costums, moda, protocol... ens presenta la història d'amor entre Cora Cash, una jove i rica hereva americana, i el duc de Lullworth, Ivo, dos essers absolutament diferents per edat, educació, vivències... que decideixen, per motius ben diferents, casar-se i afrontar el futur junts.

    Cora, la gran protagonista, primer la coneixerem en el seu ambient, on viu protegida, però on ella se sent presonera en una gàbia d'or. Després marxarà a Anglaterra, buscant la llibertat, i amb ella descobrirem l'Anglaterra aristocràtica de finals del s.XIX, on trobarà l'amor en majúscules, un amor ple de dificultats. Ja convertida en duquessa, a través de la seva mirada viurem el seu xoc amb una societat plena de normes que no entén, que la faran patir i madurar, i ajudar a Ivo, un home enigmàtic que no sap expressar els seus sentiments, a descobrir l'amor.

    Més informació:

    Recomanat per la Bib. La Florida. L'Hospitalet de Llobregat.

    02/11/2015
  • Nous factors de competivitat

    Torrent i Sellens, Joan

    Barcelona : UOC, 2013

    Massa sovint s'interpreta la competitivitat d'una manera errònia. S'assenyala que és un joc de suma zero, que el guany de competitivitat d'un país, d'una regió o d'una empresa s'assoleix en detriment d'un altre país, regió o empresa, que la competitivitat és la capacitat de vendre productes als mercats internacionals, o que la competitivitat s'assoleix a través de les caigudes de salaris o la devaluació de la moneda. Però, la competitivitat és molt més que tot això. Són el conjunt d'institucions, polítiques i factors que, en un context d'obertura internacional, determinen els nivells de prosperitat material d'un país, d'una regió o d'una empresa. La competitivitat és el conjunt d?elements que expliquen la productivitat. Al llarg d'aquest llibre revisarem els principals conceptes i teories que expliquen l'assoliment d'avantatge competitiu per al nivell agregat, regional i empresarial, fent especial èmfasi en aquells nous factors, com les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), els fluxos de coneixement, l'espai cognitiu o la xarxa de negocis, que estan transformant la competitivitat arrel del procés de transició cap a l'economia del coneixement i l'empresa xarxa. A més, el llibre també presenta un conjunt de nova evidència empírica que contrasta el grau d'assoliment d'aquests nous factors per a l'economia i les empreses de Catalunya, i que ens assenyalen la necessitat d'un canvi radical en el seu patró d'eficiència i una nova orientació de les polítiques públiques de suport a la competitivitat.

    *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • El Precariado

    Standing, Guy

    Barcelona : Pasado & Presente, DL 2013

    El treball en condicions precaries ja es venia configurant des de fa dècades, però el seu creixement es va accelerar quan el crac financer de 2008 va provocar en l´economia espanyola una forta austeritat. Els successius governs han anat aplicant polítiques econòmiques neoliberals que els afectats per aquestes mesures no perdonarà ni oblidarà.

    D'aquesta manera resumeix, en el prefaci a l'edició espanyola, el professor de la Universitat de Londres Guy Standing la situació d'injustícia social que, no només a Espanya, ha permès el sorgiment d'una nova classe social: el precariat. Una franja social que veu desaparèixer els elements de l'estat del benestar que la separaven de l'exclusió, i que sobtadament, es troba davant la pobresa i que busca formes alternatives d'organitzar i canalitzar la seva frustració.

    *Novetat de la XArxa de BIblioteques Municipals
     

    02/11/2015
  • Comprender la anorexia, la bulimia y el trastorno por atracón

    Lorán Meler, Mª Eulalia

    Barcelona : Amat, cop. 2013

    Els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) són un grup de malalties que incorporen unes creences particulars respecte a l´alimentació i la imatge corporal. Es tracta d'un problema de salut general cada vegada més gran que ja afecta un 5 per cent de les adolescents i joves espanyoles i que està influït en gran part per un model estètic que influeix poderosament en un segment determinat de la població. Cal mantenir uns hàbits alimentaris saludables i aconseguir la informació per prevenir l'aparició d´un TCA i enfocar adequadament el tractament tant de la persona afectada com del seu entorn.

    *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals
     

    02/11/2015
  • Las Propiedades de la avena

    Jumeaucourt, Emmanuelle

    Barcelona : Obelisco, 2013

    El segó de civada, l´embollcall extern del gra de la civada conté un gran nombre de nutrients essencials per a l´organisme: vitamina E, vitamina B1, proteïnes, manganès, seleni, fòsfor, magnesi, zinc, coure...

    És un dels aliments més rics en fibra soluble circumstància que li dona el poder de capturar els sucres i els greixos de tal manera que l'organisme els excreta abans no es produeix la seva assimilació. També absobeix al voltant de 25 cops el seu volum d´aigua, per la qual cosa la seva ingesta proporciona una elevada sensació de sacietat.

    *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • El Cistell local : guia per a comprar aliments de quilòmetre zero a Catalunya.

    García, Begoña

    Barcelona: Serbal, 2013

    El creixent interès per les pautes de consum responsables ha fet que els consumidors d'avui dia siguem més exigents a l'hora de comprar, especialment quan es tracta d'aliments. I la manera més sostenible de consumir bons productes alimentaris és interessar-se per la seva procedència i buscar els que no només procedeixin de llocs de producció propers, sinó que a més, amb la seva producció, donin suport a l'economia de la regió.

    En aquest llibre proposem descobrir quins són els aliments propis del nostre territori, per poder reconèixer-los als mercats entre l'àmplia oferta que es presenta, i escollir amb conseqüència el que volem menjar. Busquem productes sans i saludables, i per això ens fixem en els mètodes de cultiu o producció, destacant els que respecten el medi ambient i el benestar social. A més, presentem productors compromesos amb la sostenibilitat i especialment amb la qualitat del producte, que ofereixen aliments naturals i ecològics accessibles a la majoria de consumidors.

    *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • Lo que el dinero no puede comprar

    Sandel, Michael J.

    Barcelona : Debate, 2013

    Fora bo pagar als nens perquè llegeixin llibres o tinguin bones notes? S'ha de permetre que les empreses comprin el dret a contaminar el medi ambient? És ètic pagar per provar nous medicaments perillosos o per fer donació d òrgans? Què significa la contractació de mercenaris en el conflictes actuals? Sandel es planteja una de les qüestions ètiques del nostre temps : és dolent que tot estigui a la venda? Si és així, que cal fer per aturar que el mercat impregni esferes de la societat que fins fa relativament poc eren fora de la seva influència? Quins són els límits morals del mercat? En les darreres dècades aquest valors s'han imposat en gairebé tots els aspectes de la vida quotidiana - medicina, educació, govern, llei, art, esport, fins i tot la vida familiar i les relacions personals. Imperceptiblement s'ha passat d´una economia de mercat a una societat de mercat.

    *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals
     

    02/11/2015
  • MiLLoringlix :

    Roca-Font, Carles

    Alzira : Bromera, 2011

    És un format per aprendre anglès basat en el mètode desenvolupat en el blog Milloringlix, que parteix de la idea que s'aprèn de la pràctica.

    El llibre recull experiències i anècdotes reals i inventades d'un jove que va a viure a Anglaterra per motius de feina. El llibre està estructurat en capítols curts que ens ajudaran a corregir els errors més freqüents i millorar els recursos dels catalans a l'hora de parlar i escriure en anglès. Cada capítol conté una lliçó breu acompanyada d'una història de ficció en la qual es pot aplicar, així com consells pràctics, trucs, expressions, frases fetes i curiositats sobre un tema.

    El blog Milloringlix va ser creat pel coautor de l'obra, Carles Roca-Font, i ens ofereix contingut actualitzat d'expressions, paraules del dia a dia, consells pràctics i breus diccionaris temàtics, entre altres recursos. L'altre coautor és Salvador Macip, metge investigador, escriptor, músic, bloguer i piulador.

    El llibre està enfocat des del punt de vista d'un usuari i no des del punt de vista del mestre, no promet aprovar un examen, sinó que està especialment indicat per a persones que cerquen dominar l'idioma per viatjar, estudiar a l'estranger, mantenir converses de feina, navegar per internet i relacionar-se amb amics o parelles d'altres països.
     

    Recomanat per Sònia Andrés. Bib. Roca Umbert de Granollers

    11/04/2016
  • Consum d'aigua : traiem-ne l'aigua clara

    L'aigua, aquest element tan màgic i esmunyedís com la vida mateixa. El pots tocar però no el pots palpar, tot i contenir milions de substàncies i éssers vius és transparent, tot i ser transparent et pot encegar en un dia boirós.Tan íntim que som nosaltres mateixos, i tot i això tan maltractat. Saber com l'embrutem i com podem no embrutar-la, quines repercussions tenen les diferents maneres d'agafar-la del medi o com evitar potenciar el sobreconsum, ens acosta a una relació més harmònica amb la natura i amb nosaltres mateixos.

    Recomenat per revista Opcions.

    02/11/2015
  • El Gran libro del Kéfir

    Zittlau, Jörg

    Barcelona : Obelisco, 2004

    Jörg Zittlau és un divulgador científic alemany que col·labora amb diversos mitjans como P.M, Gehirn und Geis o Die Welt. Gràcies a la seva formació como a filòsof, biòleg i especialista en medicina esportiva, Zittlau és capaç d'abordar diverses temàtiques. És autor de nombrosos llibres de divulgació, sobretot dedicats a la salut i a la psicologia.

    El quefir (originari del Caucas) és una llet fermentada, refrescant, amb un sabor semblant a la quallada i una estructura com la dels grans de la coliflor. Es tracta d'un aliment extraordinàriament saludable i, de fet la paraula quefir prové del turc keif que significasentir-se bé. En aquest llibre es presenten tots els aspectes que s'han de conèixer d'aquest aliment.

    El quefir posseeix importants propietats medicinals molt emprades per a la prevenció i curació de malalties. El Dr. Zittlau ens presenta d'una manera força exhaustiva tot allò que hem de conèixer sobre aquest aliment: els seus orígens històrics; la seva elaboració; estudi dels seus components vitamínics, minerals i oligoelements; investigacions mèdiques recents; receptes, etc.   

    Més informació:


    Recomanat per la  Bib. Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat

    02/11/2015
  • Patinaje en línea

    Powell, Mark

    Barcelona : Hispano Europea, cop. 2002

    Els autors d'aquest llibre Mark Powell i John Svensson, són dos persones amb una llarga trajectòria amb el patinatge. Mark Powell practica tant el patinatge d'estil lliure com les competicions de velocitat. Es professor de patinatge en línea, membre actiu de la International In-Line Skate Association (IISA), i membre fundador de In-Line Northwest, un club de patinatge amb seu a Seattle. John Svensson és reconegut com un dels millors corredors de patinatge en línea.

    El Patinatge consisteix en desplaçar-se sobre un terreny, potser en gel (patinatge sobre gel), en pista (patí tradicional o el patí en línea).

    Aquest llibre ens explica com patinar d'una manera solida, segura i amb confiança. Ens detalla entre d'altres coses l'elecció correcta dels patins i el material accessori ha utilitzar. També ens detalla com evitar lesions i el perfeccionament de la tècnica.

    Està orientat als diferents nivells d'aprenentatge del patinatge en línea: el de iniciació, l'intermedi i l'avançat.

    Més informació:

    Recomanat per Carla Canongia. Bib. Beat Domènec Castellet d'Esparreguera

    14/09/2023
  • La Semilla del diablo

    [Madrid] : Paramount, 2008

    Roman Polanski debutà com a cineasta als EEUU l'any 1968, amb aquesta esborronadora adaptació de la novel·la d'Ira Levin, El hijo de Rosemary. Una obra mestra del cinema de terror, guanyadora de diversos premis, entre ells un Oscar a Ruth Gordon com a millor actriu secundària.

    Rosemary i Guy Woodhouse és una jove parella de Nova York que busquen pis. Visiten l'edifici Bramford, una preciosa però sinistra construcció victoriana del s. XIX, i malgrat el preu elevat del lloguer i sobretot, l'advertiment del seu amic Hutch, que els informa de la llegenda negra que envolta l'edifici, decideixen anar-hi a viure. Allà coneixen els seus nous veïns, els Castevet, una parella d'ancians excèntrics amb qui intimaran i es ficaran cada cop mes a les seves vides, sobretot a partir que Rosemary s'assabenta que està embarassada.

    La semilla del diablo és un film renovador del gènere que va donar peu a una llarga saga de pel·lícules sobre possessions, embarassos satànics i nens demoníacs (El Exorcista, 1973; La Profecía, 1976; La maldición de Damien, 1978); un dels elements renovadors és que Polanski es salta el típic happy end de les pel·lícules de terror: el Mal és qui venç.

    A banda de la qualitat artística del film, hi ha elements extra cinematogràfics que han ajudat a que la seva llegenda segueixi viva fins avui. El més clar és l'edifici Dakota, immoble on es va rodar la pel·lícula: allà hi va viure Boris Karloff, geni del cinema de terror; també van matar a les seves portes a John Lennon, i està envoltada d'històries de satanisme, aquelarres i bruixeria.

     


     

    Recomanat per l'Eva Caro. Bib. Josep Soler i Vidal de Gavà

    02/11/2015
  • Qin bon bori

    Carrau

    Manresa : Propaganda pel Fet, DL 2004

    La Carrau és un grup de música Folk, de Terrassa, creat l'any 1997. La Carrau s'inicià amb la música Folk de ball però a poc a poc va anar introduint més ritmes, estils i efectes electrònics en les seves composicions.

    A la web de la Carrau trobaràs aquestes paraules que defineixen molt bé quin és el seu objectiu:

    "La Carrau ha obert la porta. Aire, aire!. Un vent fort ens remou les idees i ens empeny cap endavant, amb tota l'energia i les ganes. Pedres a les butxaques per controlar el vol. Orígens i arrels per no perdre l'equilibri. Revolució en l'evolució"

    L'àlbum "Qin bon bori", editat l'any 2004, es va gravar als estudis Dusminguet i és el seu tercer àlbum. És una bona mostra del seu treball..

    En aquests moments és difícil viure de la música. Abans tots els grups tenien més possibilitats de tocar en festivals i concerts ara les ocasions són menys nombroses. La Carrau amb les seves notes ens vibrar. No t'ho pots perdre!

    Recomanat per Muntsa Abad. Bib. Pública de Cabrils

    18/09/2023
S'estan mostrant 7341-7360 de 8600 resultats
Pàgina de 430