Les biblioteques recomanen

  • Un Conflicte de llengües :

    Yeste, Elena

    Barcelona : Angle, 2015

    “Març de 1900. El governador civil de la província de Lleida, José Martos O’Neale, president de la Junta Provincial d’Instrucció Pública, constatava en una circular que tenia notícies que alguns mestres de les escoles públiques de la província donaven l’ensenyament elemental valent-se de la llengua catalana. «Tal procedimiento en parte del magisterio, no tan solo es ilegal, sino que origina perjuicios de difícil remedio a la infancia de hoy, que ha de formar los ciudadanos de mañana.»”

    Així comença Un conflicte de llengües: de la Nova Planta a la Llei Wert. El llibre fa un repàs històric del discurs contra la llengua catalana, i en especial contra l’escola en català, que es va iniciar amb el decret de Nova Planta de 1716 i que ha continuat durant tres segles.

    La seva autora, Elena Yuste, és periodista i professora de Comunicació de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL). Va guanyar el 26è Premi d’Assaig Josep Vallverdú per l’obra L’era de la hipermemòria. Revisionisme i falsificació històrica i el Premi Ramon Trias Fargas d’Assaig Polític per l’obra que recomanem.

     

    Més informació:

     

    Recomanat per Judith Viñas. Bib. Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí

    06/10/2017
  • Hindi, urdu y bengalí para el viajero

    Barcelona : GeoPlaneta, 2007

    Guia de conversa amb una selecció de frases i vocabulari per a resoldre les situacions més comuns que ens trobem quan viatgem. El seu tamany reduït la fa fàcil de dur a sobre.  Ens permet comunicar-nos, al mateix temps que n’aporta dades socioculturals i informacions d’interès sobre el país.
    Els continguts s’agrupen en dos seccions: hindi i urdú i la secció de bengalí i dintre, en seccions temàtiques: “eines” (gramatical) i “en pràctica” (transport, allotjament, comunicacions...)
    El llibre recull un complet repertori de frases útils amb el vocabulari necessari. Per a cada frase, s’inclou la seva traducció a l’idioma corresponent i la seva pronunciació simplificada. S’ofereixen també expressions que el viatger pot escoltar o veure escrites durant la seva estada a la Índia. 

     

    Webs útils per aprendre l’idioma i/o viatjar a l’Índia:

    Conmochila: recomanacions específiques per a viatjar amb motxilla.
    ViajeporIndia: viatjar per la Índia amb una informació més completa 
    Indio. Comida tradicional: canal de cuina índia elaborada a la manera antiga. Senzill, sense pretensions i il·lustratiu.
     Índia i Catalunya: blog que vol donar a conèixer l'India als catalans a través dels seus trets culturals més característics i, per què no, més divertits! Trobareu informació cultural (religió, geografia, història, gastronomia, cinema Bollywood) i moltes anècdotes de viatge, consells i relats inspirats per tan meravellòs país...
    Consejo España-India: fundació privada de caràcter cultural què, des de 2009 i amb el recolzament del Ministeri d’Assumptes Exteriors i de Cooperació, treballa per al foment de les relacions entre les societats civils d’Espanya i la Índia: cooperació econòmica, comercial i empresarial ; fins culturals, científics, cívics, educatius i de protecció del medi ambient.
     
    19/09/2017
  • Fantasmi

    De Giuli, Alessandro

    Firenze : ALMA, 2005

     Llegir i escoltar en l'idioma que estem estudiant i volem aprendre és una de les claus per aconseguir-ho.

    Us presentem un llibre i alhora una col·lecció de lectures progressives en italià que ens ajudaran a aconseguir el nostre objectiu.

    Es tracta d'històries curtes acompanyades d'il·lustracions i d'un disc d'audio per seguir la lectura. Podem trobar diferents nivells, d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües.

    Per exemple, en el nivell B2, ens trobem història de 1000 paraules, i al final del llibre la solució a algunes preguntes i exercicis que es fan durant la lectura per comprovar si hem entès la història. Un bon recurs per ampliar vocabulari, aprendre gramàtica i passar una bona estona.

    Aquest és només un dels títols que podeu trobar d'aquesta col·lecció i d'aquest nivell, però en podeu trobar molts més a les biblioteques:

    Italiano facile. 2º livello

    Italiano facile

    Recomanat per Laura Perich. Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu

     

    12/09/2017
  • Manual de chino comercial :

    Beijing : Higher Education Press, 2010

    L’obra Manual de chino comercial s’adreça a persones castellanoparlants que vulguin establir relacions comercials amb la Xina. El llibre que presentem correspon a un nivell bàsic de coneixement de l’idioma, per tant, encara que vagi dirigit al món dels negocis, també pot ser d’interès per a qualsevol persona que vulgui iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua xinesa.   

    El contingut de l’obra està organitzat en base a situacions quotidianes i conté un llistat tot de frases o paraules en xinès, la seva traducció al castellà i la transcripció fonètica. L’obra és didàctica, consta d’il·lustracions i també de material d’audiovisual que la fan atractiva, funcional i amena.

    Recomanat per Sol Teixidó. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

    24/07/2017
  • Llesques de conversa:

    Esteban i Calm, Jordi

    [Barcelona] : Àgilment, 2015

    Llesques de conversa és un manual pràctic per a aprenents de català als quals els falta fluïdesa alhora d’expressar-se. Proposa més d’un centenar d’exercicis orals, que es poden fer individualment però també en grup, essent una eina molt útil per a practicar l’idioma amb parelles lingüístiques o grups de conversa.

    S’estructura en sis apartats: expressivitat, descripció, narració, instrucció, argumentació i fonètica, amb activitats graduals d’aprenentatge.

    El seu autor, Jordi Esteban i Calm, és conegut per la creació d'activitats ludicolingüístiques (jeroglífics, mots encreuats, jocs per aprendre català...) i ha publicat diversos llibres sobre aquests temes. Llicenciat en filosofia i lletres i docent jubilat, la seva dedicació principal és la didàctica de la llengua catalana i la investigació de metodologies d'aprenentatge. 

    Més informació:

    Recomanat per Judith Viñas. Bib. Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí

     

    14/07/2017
  • Nuevo método de esperanto para clases y autodidactas

    Diego, Fernando de

    Madrid : GRAM, 2001

    Gramàtica d’ús de l’esperanto per a castellanoparlants. Considerat el millor manual en castellà ; és una bona eina per a dominar l’idioma. Incorpora, com a originalitat, deu casos per fer servir l’esperanto a la vida quotidiana, en forma de diàlegs bilingües en esperanto i castellà, amb recomanacions pràctiques d’ús, expressions i exercicis específics.

    Webs útils per aprendre esperanto :

    •    Associació catalana d’esperanto   
    •    Duolingo app per aprendre idiomes, esperanto.
    •    Associació Universal d’Esperanto. L'organització internacional més gran per a parlants d’esperanto ; amb membres en 120 països.
    •    Lernu: la principal web per a aprendre esperanto.
    •    Muzaiko:  canal de ràdio 24h en esperanto, sobretot música però també parlada.

    Recomanat per Carme Ferrero. Bib. La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat

    03/08/2023
  • Árabe de supervivencia :

    Catalán, Matías

    Palma de Mallorca : Vessants, 2010

    Manual que proporciona una bona eina per a estudiar l’idioma i també per a qui viatgi o estigui interessat en la cultura àrab.
    Inclou una guia de conversa transcrita al castellà aproximadament, per a facilitar la pronunciació a qui no tingui cap noció de l’idioma. També un glossari extens i dividit en temes, com a eina de recolzament tant per a parlar com per a escriure. La introducció a la gramàtica és senzilla i permet entendre el funcionament de la llengua. Finalment, s’incorporen uns cinquanta exercicis per a practicar el que s’ha assimilat a cada lliçó.  

    Webs útils per aprendre àrab i/o viatjar a països àrabs:
    •    Arabion:  eina perfecta per a donar els primers passos en l’idioma.
    •    Mundo árabe: web en llengua castellana que n’ofereix notícies i anàlisis polítiques i culturals sobre els països àrabs.
    •    Recetas árabes:  Receptes de cuina àrab autèntiques, a l’estil tradicional, de diferents procedències: palestines, síries, libaneses, turques, marroquines.
    •    Centre Cultural Islàmic Català:  entitat dedicada a la difusió de la religió i la cultura islàmica, oberta a tothom sense distinció de credo.

    Recomanat per Carme Ferrero.Biblioteca La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat

    03/08/2023
  • Grammatica di base dell'italiano :

    Petri, Andrea

    Barcellona : Difusión, 2015

    Quan es comença a aprendre un idioma nou, una de les coses que fa més por és la gramàtica. Accents, dièresis, contraccions, passats i futurs. Per això fer-se amb un bon llibre per al seu estudi és imprescindible.

    L’italià no és una excepció, i per això recomanem aquest llibre “Grammatica di base dell’italiano” que aplica un mètode  cognitiu per a l’aprenentatge de la gramàtica italiana. Diu que és la primera gramàtica que aplica els principis de la gramàtica cognitiva. Que es pot utilitzar tant de forma independent com a complement a un curs d’idiomes.

    Conté més de 300 exercicis per comprendre i assimilar les formes gramaticals, amb explicacions clares i integrals que utilitzen il·lustracions explicatives. Amb exemples representatius en l’ús de la comunicació real italiana. Conté les solucions als exercicis i una taula de verbs.

    Un manual molt complet per a l’aprenentatge des del nivell inicial als intermitjos  (A1 – B2).

    Recomanat per: Laura Perich. Bib. Marc de Vilalba de Cardedeu

    03/08/2023
  • Bridget Jones's diary

    Fielding, Helen

    Oxford : Macmillan, cop. 2009

    La lectura d’algun dels capítols de la vida de Bridget Jones’s és com a mínim refrescant, per això hi ha editorials com MacMillan, que en les seves col·leccions de llibres per l’aprenentatge i la pràctica de l’anglès, escullen títols com aquest per practicar l’anglès d’una forma entretinguda amb adaptacions fàcils de llegir.

    Aquest, en concret, pertany al nivell Intermediate, tot i que l’editorial ofereix un ampli catàleg de títols per a tots els nivells i que podreu trobar a les biblioteques de Xarxa: Starter, Beginner, Elementary, Preintermediate i Upper. A la web de MacMillan el lector pot fer un test per conèixer el seu nivell.

    El llibre va acompanyat de dos cd’s per poder escoltar els que es llegeix i millorar la pronunciació. També inclou un apartat de vocabulari i de conceptes clau de comprensió, de vocabulari, i d’exercicis per practicar la comprensió lectora i la gramàtica.

    Més informació:

    Recomanat per Sílvia Lanau. Biblioteca Valentí Almirall del Papiol.

    26/05/2017
  • Diccionario inglés 100% visual

    Barcelona : Larrousse, 2017

    L'obra ideal per familiaritzar-se amb l'anglès i enriquir el vocabulari.  2000 paraules i expressions, 80 temes habituals del dia a dia, fotografies divertides per memoritzar fàcilment el vocabulari.. A més a més, cada pàgina té: exemples per elaborar frases correctament, trucs per evitar errors i altres curiositats sobre la llengua. Mini diccionari -lèxic castellà-anglès- al final de l'obra.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    19/05/2017
  • Gramática china :

    Li, Yuling

    Valencia : Obrapropia, 2014

    Li Yuling ha experimentat de primera mà la dificultat que presenta als castellanoparlants l’aprenentatge de la llengua i escriptura xineses. És per això que, per donar una millor resposta a les classes particulars que oferia, va estudiar un curs per a professors internacionals de xinès a la Universitat de Pequín i després un màster en “Investigación de didácticas en la llengua y la literatura castellana” a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

    El contingut de l’obra està organitzat a partir de grans tres temes: comparació entre l’idioma xinès i castellà, gramàtica xinesa i errors típics. Els diversos conceptes es presenten de forma entenedora i sintètica, sense grans dissertacions i comentaris feixucs. Tot això fa de l’obra que comentem una bona eina pensada per a principants en l’aprenentatge del xinès.  

    Tanmateix, no només es mostra la gramàtica, sinó que la contextualitza i la comenta alhora que fa un petit retrat dels seus usos i escenaris més habituals.

    Recomanat per Sol Teixidó. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

    10/05/2017
  • Japonés :

    Heere, Katja

    Barcelona : Difusión, cop. 2008

    Heere, Katja
    Japonés : curso completo de autoaprendizaje
    Barcelona : Difusión, cop. 2008
    > Veure disponibilitat al catàleg Aladí

     Més informació al catàleg:
    •    De la col·lecció (Idiomas Pons)
    •    Llibres d’autoprenentatge de japonès

    Curs per a iniciar-se o repassar les bases de la llengua japonesa. Estructurat en dos volums el primer, “Libro del alumno”, consta de deu unitats que treballen les quatre habilitats bàsiques: entendre, llegir, escriure i parlar.  Els annexos inclouen les solucions de les activitats, un vocabulari per lliçons, les transcripcions dels exercicis orals, un resum gramatical i un glossari japonès-castellà/ castellà-japonès. Ve acompanyat de 2 CDs amb les activitats orals i un vocabulari per practicar la pronunciació.
    El segon volum és un manual d’escriptura per a practicar els dos sil·labaris japonesos: el hiragana i el katakana, i els kanji o ideogrames.
     
    · Webs útils per viatjar i aprendre cultura japonesa:

    - JNTO : Oficina Nacional de Turisme de Japó 
    - Kirainet (un geek en Japón) : blog d’Hector Garcia (Kirai), espanyol vivint a Japó, autor de diferents llibres sobre cultura japonesa
    - Misiontokyo: Anime i manga ; revista online de notícies i actualitat
     
    Recomanat per Carme Ferrero.Bib. La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat

     

    03/08/2023
  • Tinc més dubtes :

    Ortega, Rudolf

    Barcelona : La Magrana, 2010

    Amb un estil desenfadat i a vegades irònic Tinc més dubtes resol 250 dubtes del català de nivell mitjà i recull consells per millorar el coneixement de la llengua. S’organitza en cinc capítols temàtics: fonètica, puntuació, morfosintaxi, lèxic i etimologia, i es completa amb un índex analític on també es recullen els dubtes plantejats en el volum predecessor Tinc un dubte, tot i que els dos llibres es poden llegir de forma autònoma.

    El seu autor, Rudolf Ortega (Barcelona, 1970), és llicenciat en Filologia per la Universitat de Barcelona i postgraduat en Edició per la Universitat Oberta de Catalunya. Es dedica professionalment a la correcció de textos, l’assessorament lingüístic i l’edició periodística, tasques que ha desenvolupat en diversos mitjans de comunicació audiovisuals i escrits, i ha publicat diverses obres de divulgació de la llengua catalana.

    Més informació:

    Recomanat per Judith Viñas. Bib. Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí

    11/04/2017
  • Gramàtica de la llengua catalana

    Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2016

    La Gramàtica de la llengua catalana és la gramàtica oficial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Ha estat pensada com la gramàtica normativa de referència del segle XXI. A diferència de la de Pompeu Fabra, que era una gramàtica d’autor, la de l’IEC és una obra col·lectiva, oberta a la participació d’experts diversos i consensuada en el si de la Comissió de Gramàtica i la Secció Filològica, i ratificada pel Ple de l’IEC. La Gramàtica de la llengua catalana dóna continuïtat a la normativa gramatical que Pompeu Fabra va establir l’any 1918, i es presenta més completa i actualitzada. No introdueix, doncs, canvis substancials, sinó matisos i més flexibilitat, i amplia i detalla la gramàtica de Fabra per donar resposta a qüestions que aquest no va plantejar o que va apuntar molt esquemàticament. Al mateix temps, incorpora les solucions avalades per la tradició i el prestigi social que encara no tenien el reconeixement per part de la norma.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    27/03/2017
  • Clínica de l'abandó

    Merini, Alda,

    [Vic] : Eumo, 2016

    Presentem amb aquest llibre, XII Premi “Jordi Domènech de Traducció de Poesia” una de les poetes italianes més reconegudes al seu país, Premio Librex-Guggenheim «Eugenio Montale», Premio Vareggio, Premio Procida-Elsa Morante, i proposada per Dario Fo, com a candidata al Premi Nobel.

    La poesia d’Alda Merini no s’adiu a cap de les tendències de la poesia de la segona meitat del Novecento. Alda Merini era, com es sol dir, “un personatge”. Va viure i morir a Milà, en la indigència, manera com ella va escollir viure. Fumava entre 3 i 4 paquets de cigarrets al dia, que argumentava que li van allargar la vida. No va escollir una vida fàcil, i va passar part d’aquesta en  manicomis. La seva poesia narra la història de la seva vida, una vida dura, que en la seva última època deriva cap a una profunda religiositat de caràcter místic. .

    Els poemes de Clínica de l’abandó  van sorgir entre el 2000 i el 2002. No van ser escrits, sinó dictats, a amics i col·laboradors, en les trobades en bars i altres espais, com solia fer Alda Merini en els darrers anys. Aquests poemes posteriorment va ser estabilitzats. Són poemes de surten la de la bogeria, però sobretot de  l’amor i el desig, l’amor al qual cridava i amava. Són poemes crus i apassionats, com la pròpia Alda Merini.

    L’obra conté la traducció catalana i el poema en l’idioma original, l’italià.

    Més informació al catàleg:

    Alda Merini a les biblioteques

    Poesia italiana a les biblioteques

    Més informació:

    Alda Merini (Wikipedia) https://es.wikipedia.org/wiki/Alda_Merini

    Círculo de poesia. Poesia italiana contemporánea 

    Recomanat per: Laura Perich. Bib. Marc de Vilalba de Cardedeu

    24/03/2017
  • English file.

    Latham-Koenig, Christina

    Oxford : Oxford University Press, 2015

    L’editorial Oxford va renovar la seva col·lecció New English File amb aquesta sèrie d’aprenentatge per adults més moderna, revisada i amb continguts més actuals.

    Cada unitat presenta un tema com a context per treballar i a partir d’aquí es practica la gramàtica, el vocabulari relacionat i la pronunciació. Els exercicis i les lectures que es presenten es basen en temes molt actuals per ajudar a motivar a l’estudiant.

    Cada llibre d’estudi va acompanyat d’un CD amb exercicis de pronunciació i amb propostes dinàmiques, d’un llibret d’exercicis amb solucionari i d’un llibret de gramàtica especialment dissenyat per estudiants de parla espanyola molt interessant i fàcil de seguir.

     

    La col·lecció disposa de llibres pels nivells Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Intermediate Plus, Upper-Intermediate i Advanced.

     

    Altres recursos: English File

    https://elt.oup.com/student/englishfile/?cc=global&selLanguage=en

    Recomanat per Sílvia Lanau. Biblioteca del Papiol.

     

     

    15/03/2017
  • An einem tag wie diesem :

    Stamm, Peter

    Frankfurt am Maim : Fischer, cop. 2006

    La novel·la transmet amb una gran força narrativa, la necessitat de l’individu de fugir d’una vida grisa i insípida i canviar una realitat que no l’omple.

    Andreas, un ciutadà suís que viu a la perifèria París i treballa en un institut de professor d’alemny, viu una vida monòtona i solitària. En les seves relacions sentimentals valora la independència de la seva existència, prefereix mantenir les distàncies i evitar implicacions emocionals. Però un dia la vida dóna un tomb. Sota la sospita de tenir una greu malatia i, abans d’obtenir els resultats de les proves mèdiques, decideix donar sentit a la seva vida i fixar-se nous objectius. Abandona la seva realitat, fins aquell moment, i inicia un viatge físic i espriritual a la recerca d’un desamor de joventut i una nova existència.

    L’autor, Perter Stamm, va nèixer el 1963 a Weinfelden (Suïssa) i va estudiar formació professional de la branca del comerç. A partir del 1987 va estudiar filologia anglesa, psicologia i psicopatologia i va fer pràctiques en clíniques psiquiàtriques. Posteriorment, va passar llargues temporades a París, Nova York i Escandinàvia fins que el 1990, va tornar a Zurich i es va establir com a escriptor i periodista independent. Ha escrit novel·la, teatre, llibres infantils, guions radiofònics i publica articles en revistes i premsa.

    La seva primera novel·la va ser Agnes, avalada per les bones crítiques, on va posar les bases de la seva literatura; una narració d’estil fred, concís i auster. Els temes recorrents són les biografies femenines i masculines existencialistes. Qualsevol lectura de la seva bibliografia és representativa i recomanable.

    Informació sobre l’autor:

     

    Recomanat per Sònia Andrés Peiró. Bib. Roca Umbert de Granollers

    09/03/2017
  • Amor bajo el espino blanco

    Barcelona : Cameo, cop. 2012

    Pel·lícula realitzada l’any 2012 i dirigida per Zhang Yimou, director de cinema de reconegut prestigi internacional.

    L’obra que presentem és la versió cinematògrafica del llibre homònim, basat en fets reals, de l’autora xinesa Ai Mi resident als Estats Units.

    La pel·lícula narra la història de la Jing, una estudiant que, als anys 70, en plena Revolució Cultura, ha de deixar la ciutat per anar-se’n a un poble de la Xina rural i mostrar lleialtat al règim. La seva vida patirà un punt d’inflexió quan s’enamora d'en Sun, el fill d’un militar. El seu amor prohibit els conduirà a viure immersos en tota una cursa d’obstacles.

    La pel·lícula plasma de forma admirable la realitat de l’època i tota la seva càrrega emocional a través dels seus protagonistes.

    Més informació:

    Zhang Yimou a les Biblioteques

    El llibre a les Biblioteques

    Recomanat per Sol Teixidó. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

    08/02/2017
  • Mansfield Park

    Austen, Jane,

    London : Penguin Books, 2003

    Mansfield Park ens narra la història de la Fanny Price, una noia de família humil a qui uns tiets benestants acullen a casa seva. Un personatge que despertarà l’admiració d’uns lectors i el rebuig dels altres, però que no deixarà ningú indiferent, igual que el desenllaç de la història.

    És la tercera novel·la que va publicar Jane Austen i una de les menys conegudes (segurament perquè no ha tingut adaptacions cinematogràfiques destacables), però és una obra imprescindible de la literatura anglesa que val la pena llegir i més en la llengua original en que va ser escrita. Aquesta edició de l’editorial Penguin books està basada en la primera edició de 1814 i compta amb una completa introducció i notes, i suggeriments de lectura addicionals.

    Jane Austen està considerada una de les grans escriptores clàssiques de la literatura anglesa del segle XIX. Les seves novel·les entre les quals destaquen Orgull i prejudici, Seny i sentiment i Emma es caracteritzen per una penetrant anàlisi de la societat de l'època, i un ús magistral de la narració indirecta i de la ironia.

    Més informació:

    Recomanat per Judith Viñas. Bib. Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí

     

    21/01/2017
  • Gramàtica històrica de la llengua catalana

    Barcelona : Abadia de Montserrat, 2016

    Els objectius principals d’aquesta obra han estat recollir i integrar les aportacions més significatives en la matèria tant de caràcter concret com metodològic a partir de les gramàtiques històriques, avui ja clàssiques, de F. de B. Moll i d’A. M. Badia i Margarit, però tenint en compte sobretot els treballs més significatius posteriors, com els de Joan Coromines i els de Joseph Gulsoy, a més de les publicacions dels autors mateixos. Aquesta Gramàtica històrica de la llengua catalana és, en bona mesura, fruit de l’aglutinació de treballs personals dels autors i està estructurada en quatre parts: I. Fonètica, II. Morfologia nominal, III. Morfologia verbal i IV. Sintaxi. La part dedicada a la sintaxi, suposa una novetat pel fet d'incloure la sintaxi de l'oració composta.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    29/12/2016
  • Manual de escritura de los carácteres chinos

    Ceinos, Pedro

    Madrid : Miraguano, 2012

    Manual que compta amb nombroses edicions i que és tot un referent pel que fa l’ensenyament de l’escriptura xinesa en llengua castellana. 

    L’autor, Pedro Ceinos, conscient de la dificultat a l’hora de memoritzar i assimilar els caràcters de l’escriptura xinesa, va crear aquesta obra per posar en ordre diversos conceptes i presentar-los de forma lògica i entenedora.

    L’obra consta de 3 seccions i en total plasma més de 3500 caràcters: tots ells amb la seva etimologia i evolució al llarg dels anys.

    Llibre adreçat a aquelles persones que vulguin iniciar-se en la matèria, però també molt útil com a llibre de consulta per a persones que ja tenen un coneixement de l'idioma, però desitgen aprofundir en la cultura xinesa des de la seva forma d’expressar-se per escrit.

    Recomanat per Sol Teixidó. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

    02/01/2017
  • Destino Erasmus 1 :

    Madrid : SGEL, 2009

    Aquest és un curs d'aprenentatge de l'espanyol com a llengua estrangera, per a estudiants universitaris d'arreu d'Europa que arriben a Espanya amb els programes Erasmus i Sócrates.

    Per poder fer els estudis universitaris a qualsevol de les universitats espanyoles, aquests estudiants han de tenir un mínim de coneixement de l'idioma, el castellà, per poder seguir les classes, i el llibre que recomanem està pensat precisament per això.  

    Amb aquest curs s'aprèn la gramàtica i vocabulari mitjançant textos escrits que contextualitzen el contingut ;es practica  la comunicació oral mitjançant l’audio que trobem en el cd d'acompanyament ; i finalment hi trobem la secció anomenada "Otras actividades" que permetrà a l'alumne fer activitats d'autoaprenentatge amb exercicis que complementen la primera part teòrica de llibre.  

    És un llibre publicat per la unitat d'Estudios Hispànicos de la Universitat de Barcelona que precisament vetllen i s'encarreguen de dur a terme els materials i les classes per l'ensenyament del castellà com a llengua instrumental.

    Estudios Hispánicos (Universitat de Barcelona)

    Recomanat per Laura Perich. Bib. Marc de Vilalba de Cardedeu

    02/01/2017
  • Ortografía correcta de la lengua española

    Barcelona : De Vecchi, cop. 2010

    Manual pràctic per a resoldre els principals dubtes sobre ortografia del castellà. Recull aspectes fonamentals com l'ús correcte de determinades lletres (b o v, g o j, etc.), accentuació, puntuació i ús de majúscules. Es completa amb uns annexos de paraules que s'escriuen juntes o separades, i de paraules que ens poden generar dubtes en escriure-les.

    De petit format i molt fàcil de consultar, serà útil per a tots aquells que volen escriure correctament la llengua espanyola. Una eina imprescindible, que si es complementa amb una bona gramàtica ens permetrà assolir un bon nivell d'estil i correcció alhora d'expressar-nos en castellà.

    Més informació:

    Recomanat per Judith Viñas. Bib. Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí

    04/11/2016
  • Vous avez la parole! :

    Amette, Catherine

    Barcelona : Difusión, cop. 2011

    Parlar una llengua no és només tenir coneixements de vocabulari i de gramàtica. Per aprofundir en el coneixement de la llengua francesa, cal detenir-se en els matisos, en les expressions. Però cal saber triar-les en el seu context per aconseguir que soni natural, ric. Catherine Amette i Pere Roqué Ferrer han reunit 1000 expressions franceses en aquest volum, Vous avez la parole!, on han intentat que n'hi hagués la màxima varietat de registres.
    Està dividit en seccions que delimiten grans àrees conceptuals i cadascuna té un conjunt d'expressions. Moltes de les entrades porten una nota que les enriqueix, a vegades, amb un caràcter etimològic, altres per precisar un sentit, altres per informar sobre excepcions o per aportar notícies històriques o culturals. També hi ha un llistat de "falsos amics" del francès al castellà.

    Més informació:

    Expressions i falsos amics a Internet:

    Mª Ester Gonzalo Velasco. 2012. "Galicismos y falsos amigos totales entre el francés y el español".
    La Clé des Langues (Lyon: ENS LYON/DGESCO). ISSN 2107-7029.
    (En línia: consultat el 21 d'octubre  del 2016)

    Recomanat per Ilumi Ramos. Biblioteca La Bòbila de L'Hospitalet de Llobregat 

    15/03/2022
  • Test your pronunciation

    Vaughan-Rees, Michael

    Harlow : Pearson Education, 2002

    Segurament la pronunciació és la dificultat més gran a la que ens enfrontem quan volem aprendre anglès, si el català té set sons per a les vocals i el castellà en té cinc, l'anglès en té onze. D'altra banda, és ben cert que és difícil que un document en suport paper faciliti l'aprenentatge de sons, però en aquest cas el llibre gairebé per si mateix, tot i que va acompanyat d'un CD, ens ajudarà a millorar la nostra pronunciació d'una forma molt amena.

    Recomanem Test your pronunciaiton perquè per la seva estructura és molt útil i entretingut per comprovar la nostra pronunciació quan parlem en anglès. El llibre conté 60 proves perquè practiquem la pronunciació de consonats i vocals, patrons d'accentuació i estructures de frases d'acord amb la seva entonació. En els tests trobem exercicis d'omplir forats, de tria entre opcions múltiples i d'aparellaments perquè el llibre sigui utilitzat d'una forma àgil i entretinguda. A la part final trobem el solucionari.

    Recomanat per Silvia Lanau. Bib. Valentí Almirall del Papiol

    10/08/2023
  • El Árabe

    Halbout, Dominique

    Chennevières-sur-Marne : Assimil, DL 2015

    L'àrab no és un idioma fàcil pels llatins, igual que el xinès, el japonès o el rus entre d'altres. Però per sort es publiques llibres pràctics per a l'aprenentatge d'idiomes que ens ho posen una mica més fàcil, com és el cas d'aquest "El árabe" el metodo intuitivo Assimil Sin Esfuerzo. 

    L'àrab que es proposa aprendre amb aquest mètode és "l'àrab modern unificat" que és el que es parta i escriu en els mitjans de comunicació, com la ràdio, la televisió i la premsa, i que permet que qualsevol que parli els diferents dialectes d'aquesta llengua es pugui comunicar sense dificultats, sigui marroquí, berber o africà. 

    Tot i ser un nivell B2 de Marc Comú Europeu de Referències de les Llengües, el llibre comença amb l'alfabet i unes primeres frases senzilles, que són la primera part de llibre, i que es fixa en la pronunciació. En la segona part del llibre ja ens trobem amb frases més complexes i una pronunciació també més complicada, però amb el seguiment progressiu de les lliçons, es pot avançar perfectament. 

    Ja no hi excusa per no començar a aprendre l'àrab. 

    Per saber-ne més:

     Recomanant per: Laura Perich. Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu

    24/09/2016
  • Inglés americano

    Espósito, Scot

    Barcelona : Pons, cop. 2015

    "Inglés americano" és el primer curs d'autoaprenentatge d'anglès americà amb un enfocament comunicatiu. Consta de 2 llibres i 2 CD que garanteixen la total autonomia de l'estudiant. Nivell inicial (A1-A2), és ideal tant per a principiants com per a falsos principiants.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    28/11/2016
  • Gut gegen Nordwind

    Glattauer, Daniel

    München : Goldmann, 2008

    "Fes-me tocar de peus a terra, amb duresa si vols, però no em deixis penjant de l'aire", "Escriu-me, Emmi. Escriure és com fer petons, però sense llavis. Escriure és fer petons de pensament" amb fragments d'aquesta intensitat es pot copsar el contingut de la novel·la Gut gegen Nordwind, traduït al català com Contra el vent del Nord de Daniel Glattauer.

    Daniel Glattauer, nascut el 1960 a Viena, va estudiar Pedagogia. Exerceix de periodista i escriptor des del 1985. Treballa des del 1989 al diari Der Standard. Entre els seus títols publicats destaquen les seves dues novel·les Gut gegen Nordwind (2006), finalista del German Book Price, i la seva segona part, Alle sieben wellen, Cada set onades (2009) amb els quals ha aconseguit els seus majors èxits de vendes i la traducció a nombrosos idiomes. L'obra també ha tingut una gran èxit en forma de radionovel·la, obra de teatre i audiollibre.

    Leo Like rep un correu electrònic per error i el respon. L'Emmi li agraeix que ho faci. Sense ser conscients del que vindrà comencen a intercanviar una sèrie de correus amb un humor intel·ligent, que et fa somriure i que t'atrapa. Després de setmanes de correus, estableixen una relació que va més enllà de les paraules i el teclat, no es veuen ni es toquen però se senten.

    El comences a llegir i no el pots deixar. L'autor aconsegueix que el lector s'enamori de l'Emmi i el Leo i s'aferri a les pàgines de la novel·la per barrejar-se amb les seves emocions, els seus dubtes i les seves incerteses. Podran resistir tots aquests sentiments una trobada física? La màgia desapareixerà?

    Informació sobre l'autor:

     

    Recomanat per Sònia Andrés Peiró. Bib. Roca Umbert de Granollers

    10/08/2023
  • Chino : guías de viaje para hacerse entender

    Pflüger, Barbara

    Barcelona : Difusión, 2006

    Guia adreçada, principalment, a tota aquella persona que tingui pensat viatjar a la Xina. És una obra bàsica a l'hora d'emprendre un viatge a aquest país, però també pot ser d'interès per a tothom que vulgui iniciar-se en l'aprenentatge del xinès.

    L'obra que presentem conté diverses frases útils en qualsevol situació i estan ordenades per temes. A més a més no només es queda amb el coneixement de l'idioma, sinó que proporciona gramàtica i il·lustracions que complementen algun dels conceptes presentats. Cal destacar que, a banda de les qüestions lingüístiques anteriorment esmentades, també ofereix una bona pinzellada a la història, a la cultura i a les tradicions de la Xina, així com aspectes bàsics a tenir en compte per moure's pel país.

    Trobem a faltar, l'existència de material d'acompanyament i de transcripcions fonètiques que ajudin a la pronunciació de cadascun dels mots.

    Recomanat per Sol Teixidó. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

    15/03/2022
  • Polaco para el viajero

    Barcelona : GeoPlaneta, 2007

    Una guia imprescindible per a aquells que viatgen a un altre país i tenen un coneixement de l'idioma baix o directament nul. Consta d'una primera part teòrica, on s'explica breument la pronunciació i la gramàtica de la llengua polonesa, i d'una part pràctica organitzada en diversos subtemes: transports, compres, gastronomia, oci, esports, etc.
    El format de butxaca (14x10cm) fa que sigui ideal per dur-la amunt i avall i tenir-la sempre a mà.

    Publicada per l'editorial geoPlaneta (que també edita les famoses guies de viatge Lonely Planet) forma part de la col·lecció "Guías para conversar", dins de la qual hi podem trobar llibres de conversa i de frases en idiomes tant diversos com l'anglès, el portuguès o el vietnamita.

    Més informació:

    Recomanat per Judith Viñas. Bib. Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí

    08/08/2016
  • Los Espigadores y la espigadora

    Madrid : El País, cop. 2007

    Agnès Varda va filmar aquest documental francès al 2000 amb una càmera digital a la mà. L'anomenada "àvia de la nouvelle vague", com indica el títol, va mostrar a una sèrie de persones que  recol·lecten menjar i tot allò que es pugui tornar a aprofitar. Des dels espigoladors del camp, als drapaires i espigoladors urbans. Entre aquestes persones es troba, per exemple, un professor que compagina aquesta feina amb l'ensenyament del francès en un centre per a immigrants o artistes que fan obres d'art amb tot allò que troben. L'estil tècnic que Varda utilitza, ens ajuda a pensar que ella amb tot el que grava, amb el que ens mostra, a més a més, de fer un retrat de la nostra societat, evidencia que tothom, ella inclosa, som espigoladors.

    Més informació:

    Recomanat per Ilumi Ramos. Biblioteca la Bòbila de L'Hospitalet de Llob.

    01/08/2016
  • Ruso

    Kalahnikova-Shamshurina, Svetlana

    Pozuelo de Alarcón : Espasa Calpe, 2008

    Comença l'època de vacances, i si esteu pensant en viatjar a ssia, aquesta és la vostra guia.  

    El rus és un idioma diguem que una mica complicat per aprendre en poc temps si hem decidit anar-hi a passar unes vacances, per això una guia com aquesta és de les més recomanables. Tal com la pròpia guia diu, en ella hi trobem vocabulari adequat per qualsevol tipus de situació, tant si es va a un hotel o bé de càmping, en avió o autoestop. El que vol és donar el vocabulari essencial i útil per poder-nos expressar i comunicar a l'hora de demanar un plat a un restaurant, o poder comprendre els cartells que veiem al nostre voltant.  

    Al final de la guia trobem un diccionari tant espanyol-rus com rus-espanyol. I les paraules són en espanyol, es seu equivalent en rus i com es pronuncia.  

    Per tant, l'idioma ja no és excusa per no anar a Rússia a passar unes boniques vacances. 

    Recurs d'interès:

     

    Recomanat per Laura Perich. Bib. Marc de Vilalba de Cardedeu

    15/07/2016
  • Prepara y practica el DELE A2/B1 escolar

    Barcelona : Octaedro, 2015

    "Prepara i practica el DELE A2 / B1 escolar" és un instrument àgil i de fàcil utilització per a qui vulgui familiaritzar-se amb les proves d'examen del Diploma d'Espanyol com a Llengua Estrangera A2 i B1 escolar. El manual reprodueix l'estructura de l'examen i inclou les especificacions de nivell, consells sobre com preparar-se i afrontar les proves, models d'examen, audicions, transcripcions i solucions que t'ajudaran a preparar-te encara millor. El caràcter intuïtiu del llibre permet que sigui utilitzat de forma individual, a més de ser útil a l'aula per preparar-se en grup. També està dirigit als professors que vulguin conèixer el nou format d'examen.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    14/07/2016
  • Diccionari català-amazic, amazic-català

    Múrcia, Carles

    Barcelona : Llibres de l'Índex, 2015

    És un diccionari estàndard de la llengua amaziga (o berber) del Marroc i Algèria, principalment, amb una extensió potencial, en menor mesura, als dialectes de Tunísia i part de Líbia, que en el present diccionari no han estat específicament explotats. Conté unes 20.000 entrades a la part català-amazic i unes 4.000 arrels a la part amazic-català, que recullen bàsicament el lèxic general, per bé que també incideix d'una manera especial en el vocabulari de l'educació i dels mitjans de comunicació, a fi d'atendre les necessitats educatives de les classes d'amazic que s'imparteixen a Catalunya, on l'amazic és, després del català i el castellà, la tercera llengua més parlada. Es clou amb un apèndix onomàstic de més de 1.000 topònims, més de 1.000 antropònims i prop de 200 referents a les ètnies.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    14/07/2016
  • Let's play on the beach

    Genechten, Guido van

    [Zaragoza] : Edelvives, DL 2013

    Ara que ja ha acabat el curs i que escoltem interessants debats sobre si els nens han de fer deures o no durant les seves vacances d'estiu, si com a pares teniu dubtes sobre que poden fer els vostres fills a l'estiu, creiem que llegir sempre és una proposta encertada. Nosaltres us proposem que feu una ullada a la col·lecció "Let's read" de l'editorial Edelvives, una proposta perquè els petits practiquin l'anglès mentre juguen amb garantia que s'ho passaran la mar de bé.

    Tots els llibres són a tot color, les il·lustraciosn de Guido van Genechten són un dels punts forts del llibre. A cada doble pàgina trobem tres o quatre preguntes en anglès perquè la canalla busqui entre els dibuixos i trobi les respostes. Han de fixar-se bé en els detalls per descobrir petits canvis de posició o altres elements afegits per trobar les solucions a les incògnites plantejades.

    Més informació:

    Recomanat per Silvia Lanau Bib. Valentí Almirall del Papiol

    10/08/2023
  • A Small, good thing

    Carver, Raymond

    Barcelona : Pons, cop. 2015

    Relat curt escrit per Raymond Carver, autor estadunidenc guardonat amb premis de reconegut prestigi. L'edició que presentem conté l'obra de forma íntegra i va adreçada, principalment, a aquelles persones que tinguin l'anglès com a llengua estrangera. Abans del relat pròpiament dit, trobem una introducció a l'obra, una petita biografia de l'autor i vocabulari d'utilitat per seguir la lectura amb més comoditat.

    El llibre no inclou material d'acompanyament en suport físic, però des de la pàgina de l'editorial s'ofereix la possibilitat de descarregar l'àudio en format MP3 gratuïtament, així com també l'accés a diverses activitats de comprensió lectora per nivells.

     Recomanat per Sol Teixidó. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar

    04/06/2016
  • 300 historias de palabras :

    Orden Osuna, Fernando de la

    Barcelona : Ariel, 2015

    Les paraules viatgen en el temps i en l'espai i canvien la seva forma, el seu significat, els seus usos ... D'on ve la paraula «adefesio»? Com la paraula «xusma» pot venir del grec, on significava «ordre»? Per què «hortera» s'ha convertit en un insult? Les paraules tanquen una curiosa història que narra el seu viatge en el temps i en l'espai, i el castellà és especialment ric en històries de paraules. La història de la llengua està plena de préstecs del llatí, el grec, l'àrab, el basc, el francès o l'anglès, que s'han adaptat en la seva forma i moltes vegades també en el seu significat. D'altra banda, l'expansió del castellà al món, especialment a Amèrica, ha fet que moltes paraules cobrin significats propis en altres països. A través de 300 exemples curiosos i sorprenents recorrerem el viatge de les paraules des del seu origen fins als seus usos actuals.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    20/05/2016
  • Diccionari de frases fetes

    Raspall, Joana

    Barcelona : Edicions 62 [etc.], 2009

    Recull de més de 4.500 frases fetes, indexades tan alfabèticament com pels mots que les componen. Hi trobareu el significat d'expressions curioses, divertides i més o menys conegudes com confondre els ous amb els cargols (no tenir idees clares), no tenir de què fer estelles (no tenir res) o sentir el vent i no saber de quin torrent (tenir notícies vagues).

    Una eina imprescindible per a docents, traductors i escriptors, però també molt útil per a tots aquells interessats en aprendre més sobre la llengua catalana.

    Originalment publicat com a Diccionari de locucions i de frases fetes l'any 1984, ara es troben per separat aquest volum i el Diccionari de locucions.

    Els seus autors són Joana Raspall, bibliotecària, lexicòloga i escriptora, autora de nombrosos llibres i especialment coneguda per la seva obra poètica infantil, i Joan Martí, doctor en filologia romànica i autor de diverses obres sobre història de la llengua i dialectologia.

    Més informació:

    Recomanat per Judith Viñas. Bib. Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí
     

    17/05/2016
  • Colloquial Russian :

    Le Fleming, Svetlana

    London [etc.] : Routledge, 2007

    Colloquial Russian és un mètode per iniciar-se en la llengua russa per angloparlants, que et permet treballar sigui com a mètode d'autoaprenentatge o com a material complementari. Requereix que tinguis com a mínim el nivell GCSE (General Certificate of Secondary Education) d'anglès. Està estructurat en vint unitats didàctiques que cobreixen diferents situacions. A més a més, incorpora una petita gramàtica russa i un vocabulari anglès-rus i un altre rus-anglès. Porta també dos CD amb material sonor per ajudar-te amb la pronúncia del rus. 

    Més informació:

    A la web:

    Recomanat per Ilumi Ramos. Biblioteca La Bòbila de L'Hospitalet de Llobregat 

    12/05/2016
  • 8 1/2

    [Barcelona] : Cameo, DL 2008

    Recomanem un clàssic del cinema, un mestre de la cinematografia italiana i de la història en general. 8 ½ (Vuit i mig) resumeix l'estil i la manera de fer i treballar de Federico Fellini. Aquest film és una obra que, tot i els anys, és molt contemporània i absolutament moderna tant pel seu guió, pels seus plans, per la seva fotografia, Un exemple clar, és la recent pel•lícula "La Grande Bellezza" que deu molt de la seva estètica i esperit a aquest film. Marcello Mastroianni aporta al cinema imatges icòniques que han quedat per a la posteritat. I amb un magnífic Marcello Mastroianni.
    Un film perfecte si volem gaudir d'una gran pel•lícula i practicar l'oïda quan aprenem la llengua italiana, en aquest cas amb autenticitat.

    Recomanat per Laura Perich. Bib. Marc de Vilalba de Cardedeu.

    20/01/2020
  • Death by landscape

    Atwood, Margaret

    Barcelona : Pons, cop. 2015

    "Death by landscape" de Margaret Atwood forma part de la col·lecció de lectures graduades d'anglès de l'editorial Difusión. Aquesta col·lecció selecciona acuradament autors i obres i ofereix la versió original íntegra, no simplificada i la traducció de paraules clau. També incorpora l'audició a través de l'arxiu MP3 que es pot descarregar gratuïtament.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    19/04/2016
  • Die Mittagsfrau :

    Franck, Julia

    Frankfurt am Main : Fischer, 2009

    La novel·la vol explicar-nos una gran història personal, intensa i emocionant que transcorre paral·lela i entrellaçada a la història d'Alemanya de la primera meitat del S. XX, marcada pel nazisme i la guerra. L'autora, Julia Franck (Berlin Est, 1970), s'inspira en la seva biografia familiar per abordar el problema de la identitat silenciada, l'abandonament i la incomunicació.

    Die Mittagsfrau (La dona del migdia) narra la història d'Helène, una infermera endurida, que un cop acabada la Segona Guerra Mundial, abandona el seu fill de set anys en una estació de tren. Per entendre els motius que han pogut portar-la a aquesta situació, cal viatjar a la infància d'Helene; al trist retorn del seu pare de la primera guerra mundial, a la bogeria de la seva mare jueva, a la mort del pare i el posterior trasllat a Berlin, amb la seva tia. La vida a Berlin tampoc no resultarà fàcil degut als excessos de la vida bohèmia i a una dramàtica història d'amor, en un context de constant amenaça nacionalsocialista.

    El títol de la novel·la evoca una llegenda del sud-est alemany que fa referència a una dona lluminosa, amb una falç, que sorgia al migdia imposant malediccions als jornalers que no deixaven de treballar el camp durant les hores de més calor. A través d'aquesta metàfora l'autora reclama la necessitat de comunicar-se i que per sobreviure cal trencar el silenci envers els secrets familiars.

    Die Mittagsfrau és la quarta novel·la de Julia Franck, una de les autores amb més reconeixement de crítica i públic de la literatura alemanya contemporània. Va ser mereixedora del Premi al Millor Llibre Alemany 2007, concedit pels editors i llibreters.

    Informació sobre l'autora:

    Recomanat per Sònia Andrés Peiró. Bib. Roca Umbert de Granollers

    11/04/2016
  • La Llengua xinesa: història, signe i context :

    Martínez Robles, David

    Barcelona : UOC, DL 2008

    El xinès, malgrat ser la llengua més parlada al món, encara és força desconeguda. Aquesta realitat però està canviant i cada cop són més les persones que s'interessen per aquest idioma.

    L'obra que presentem ens apropa, de forma clara i entenedora, a la llengua xinesa vista des d'un sentit ampli, és a dir, no ens parla tan sols del xinès des d'una perspectiva filològica, sinó que també ens aproxima a la seva història i a tot el seu bagatge cultural i sociològic.

    Cal destacar que el primer capítol va orientat a presentar no només l'idioma que ens ocupa, sinó al mateix temps les diverses llengües existents a l'Àsia oriental.  

    Recomanat per Sol Teixidó. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

    11/04/2016
  • Diccionari pràctic de qüestions gramaticals

    Abril Español, Joan

    Barcelona : Educaula, 2010

    Aquest diccionari de poc més de 200 pàgines és una obra de consulta senzilla i pràctica que facilitarà la tasca tant dels estudiants com dels professionals de la llengua catalana alhora de resoldre dubtes sobre qüestions gramaticals tant diverses com l'apostrofació o els diminutius, les expressions referides a les hores o la divisió de paraules a final de ratlla, per citar-ne algunes.

    Amb nombrosos exemples, conté més de 400 entrades ordenades alfabèticament i un complet índex de matèries.
    El seu autor, Joan Abril Español, és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i autor del Diccionari de frases fetes i el Diccionari pràctic d'ortografia catalana, entre d'altres obres. Escriu a la secció d'opinió del diari El Punt Avui i és professor de correcció i normativa al Col•legi de Doctors i Llicenciats i del nivell superior de llengua catalana al Consorci per a la Normalització Lingüística

    Més informació:

    Recomanat per Judith Viñas. Bib. Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí

    11/04/2016
  • To room nineteen

    Barcelona : Pons, DL 2015

    Publicat originalment com a part de l'antologia " A Man and Two Women", editada el 1963, "To Room Nineteen" és un dels millors exemples de la lluita literària de l'autora, que guanyaria el Nobel el 2007 per la seva capacitat per transmetre l'èpica de l'experiència femenina . Doris Lessing esprem en aquest fabulós relat la seva pròpia experiència. Cada relat inclou un glossari a peu de pàgina amb les paraules clau, referències culturals i aclariments de matisos i girs irònics del text. El llibre va acompanyat d'un CD per als que vulguin practicar la comprensió oral o simplement escoltar el text mentre el van llegint. Després d'anys aprenent anglès, ha arribat el moment de gaudir. T'ho mereixes!

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    19/02/2016
  • Dialectologia catalana

    Veny, Joan

    València : Universitat de València, DL 2015

    El català és una llengua d'una riquesa dialectal extraordinària. A partir de la divisió de les seves variants en dos grans blocs, l'oriental i l'occidental, l'obra que teniu a les mans analitza i descriu com s'han format i com són els dialectes del català. Amb una clara voluntat pedagògica, l'estudi inclou un capítol introductori en què s'expliquen conceptes relacionats amb el canvi lingüístic, un glossari, diversos quadres, nombrosos mapes que il·lustren la distribució de les variants i, finalment, una col·lecció d'exercicis pràctics. Adreçada als estudiants i a tots els enamorats de la llengua, Dialectologia catalana és una aportació imprescindible per conèixer les variants de la nostra llengua i una aposta per mantenir viu el llegat dels nostres avantpassats.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    19/02/2016
  • Fuori

    Tamaro, Susanna

    Milano : Rizzoli, 2003

    Fa dies que sentim parlar dels immigrants arribats de Siria a tot Europa. Genera desconcert i conflicte, un conflicte de Susanna Tamaro relata en aquesta novel·la "Fuori", a través de quatre contes, quatre històries basades en fets reals, situats a la dècada dels 70. 
    Una noia cingalesa que travessant les muntanyes nevades se li mor el fill que du amb ella ; una dona filipina que ha de suportar els abusos i maltractament del seu patró ; un noi africà adoptat per una família que el castiga rentant-lo amb detergent ; i una assistenta de Cap Verd que farta de suportar el menyspreu del seu cap opta per deixar-lo moribund al mig del carrer.
    I el rebuig d'un poble que els ha d'acollir, però que els diu "Fuori". Susanna Tamaro ens fa llegir la misèria de la immigració, amb la fantàstica narrativa que la caracteritza, i que aconsegueix emocionar-nos.

    Recomanat per Laura Perich. Bib. Marc de Vilalba de Cardedeu

    11/08/2023
  • Corazón tan blanco

    Marías, Javier

    Madrid : Alfaguara, 2010

    La primera obligació d'una novel·la és aconseguir captar i encisar al lector des de la primera pàgina i, és d'aquesta manera que Marías, amb Corazón tan blanco, atrapa des del primer moment.

    "No he querido saber, pero he sabido que una de las niñas, cuando ya no era niña y no hacía mucho que había regresado de su viaje de bodas, entró en el cuarto de baño, se puso frente al espejo, se abrió la blusa, se quitó el sostén y se buscó el corazón con la punta de la pistola... Llegiu-ne un fragment

    Juan Ranz, traductor i intèrpret de professió, mentre es troba en un balcó d'un hotel durant el seu viatge de noces a l'Habana, és confós per una desconeguda que espera al carrer. A partir d'aquest moment, el seu matrimoni es veurà envoltat d'un mar d'aigues tèrboles.

    Corazón tan blanco pren forma de llibre de memòries amb tocs policíacs que capten l'atenció immediata del lector. No obstant, els temes principals que tracta la novel·la són la solitud, l'egoisme, el materialisme i les relacions matrimonials en la vida contemporània. 

    Informació sobre l'autor:

    Recomanat per Marta Serra i Sònia Andrés Peiró. Bib. Roca Umbert de Granollers

    11/04/2016
  • Gramática de la lengua china

    Yip, Po-ching

    Madrid : Cátedra, 2015

    En primer lloc, s'ha tractat d'oferir una descripció estructural de la llengua xinesa: el nom i els seus modificadors, el verb i els seus trets principals, els adverbis proverbials i els complements postverbals. En segon lloc, s'ha tingut en compte les necessitats funcionals. Per aquest motiu, sempre que ha estat possible, s'ha desenvolupat l'anàlisi en forma d'unitats de significat, proporcionant un ampli vocabulari pràctic per il·lustrar l'ús de la llengua. En la majoria dels casos, els exemples del llibre estan seguits d'una traducció literal i una traducció col·loquial.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
     

    25/01/2016
  • Noches de Cabiria

    Sabadell : Sogemedia, [2007?]

    Le notti di Cabiria (Les nits de Cabiria) és una obra mestra del cèlebre director Federico Fellini en un dels seus bons moments. Cabiria, és una prostituta de la ciutat de Roma de finals dels 50, que viu en els barris baixos de la ciutat. Ella anhela deixar aquesta vida esperançada en trobar un bon home que l'estimi i la tregui d'aquest món que considera humiliant. Però amor rere amor s'endú decepció rere decepció. Tots els homes l'enganyen, l'estafen i li fan mal. Però ella després d'una batzegada es torna a aixecar i no perd l'esperança .


    La pel·lícula va ser premiada, entre d'altres, amb un Oscar a la millor pel·lícula, i al Festival de Cannes a la millor actriu per Giulietta Massina, fruit d'una actució tan colpidora com inoblidable.

     

    Més informació:

    Recomanat per Laura Perich. Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu

    31/10/2023
S'estan mostrant 151-200 de 307 resultats