30 anys dels Jocs Olímpics del 92: com l'esport va ajudar a canviar molts municipis

Els Jocs Olímpics  de fa 30 anys van transformar diverses zones urbanes, no només de Barcelona, que com a seu va ser la que més va canviar la seva fesomia, sinó que altres municipis que van acollir algun tipus de competició esportiva, van transformar-se força per la seva condició de subseus.

Terrassa seria un dels exemples, que va acollir l'esport de l'hoquei herba, molt arrelat a la ciutat. Aquest també és un exemple de transformació urbana a gran escala, ja que a banda de les instal·lacions esportives noves per a acollir les diverses competicions, es va aprofitar per urbanitzar el que avui és la zona olímpica, que inclou l'estadi de futbol del Terrassa F.C., les instal·lacions del Club Natació Terrassa, així com també altres gimnasos i camps diversos. La construccio d'habitatges per a acabar d'emplenar la trama urbana i la cobertura de les vies de la RENFE són altres accions complementaries.

Hi ha altres exemples, com el de la Seu d'Urgell amb la construcció del Parc del Segre per a les proves de piragüisme en aigües braves. Actualment és una instal·lació modèlica en la modalitat d'aigües braves  que  combina perfectament la vessant esportiva de primer nivell amb la de centre turístic i d'oci.

Castelldefels també va fer un salt de qualitat amb la construcció del Canal Olímpic per a les competicions de piraguïsmes en aigúes tranquil·les, i actualment també és una bona alternativa per a l'oci, ja que a banda del canal ha anat complementant la infrastructura amb altres instal·lacions per a la pràctica esportiva, com un circuït de running, un Pitch & Putt, camps de vòlei...

La llista de municipis és força més més llarga, ja que hi podríem afegir també Badalona, que va acollir el bàsquet i la boxa, Banyoles, que va acollir les competicions de rem, Granollers l'Handbol, Reus l'hoquei patins, Viladecans i l'Hospitalet el Beisbol, etc... . Pots consultar la informació de les diferents subseus dels Jocs Olímpics de Barcelona '92 a aquesta adreça

Així doncs, l'esport va servir per dinamitzar aspectes urbanístics i modernitzar moltes poblacions que, gràcies a aquest esdeveniment, avui dia tenen les instal·lacions funcionant a ple rendiment i que aporten alternatives per a l'oci i una vida més saludable a la ciutadania.

Data de creació 06-09-2017 Última actualització 26-07-2022

Jocs Olímpics