Entrevistes virtuals

Maria Barbal - Febrer

Maria Barbal (Tremp, 1949) es va llicenciar en Filologia Romànica i Hispànica. S'ha dedicat a l'ensenyament de llengua i literatura a Secundària fins l'any 2000.

El 1985 publica Pedra de tartera, que ha estat traduïda a 15 idiomes, i que juntament amb Mel i metzines (1990) i Càmfora (1992) es reuneixen en un sol volum titulat Cicle del Pallars.

Entre la seva obra narrativa destaquen títols com La mort de Teresa (1986), Ulleres de sol (1994), La pressa del temps (2010), Cada dia penso en tu (2013), Carrer Bolívia (1999), Bella edat (2003), País íntim (2005) i Emma (2008), a més de volums com Camins de quietud (2001), un recorregut per diferents pobles abandonats. El 2014 va publicar la novel·la En la pell de l'altre.

A les biblioteques trobaràs


'Cada dia penso en tu'


'Calle Bolivia'


'País íntim'


'Mel i metzines'

'Pedra de tartera
'

Més sobre Maria Barbal a les biblioteques ►

A eBiblio
En la pell de l'altre

 


Recomanació


 

En la pell de l'altre
Barbal, Maria
Barcelona: Columna, 2014

 

Després d'Emma, la seva última novel·la, Barbal va sorprendre amb una història sobre el qüestionament de la identitat inspirada en el cas real d'Enric Marco, l'home que durant tres dècades es va fer passar per un presoner d'un camp nazi i va acabar presidint l'Amical Mauthausen. A la novel·la, la Mireia i la Ramona són les protagonistes d'un relat que indaga al voltant de la veritat i del pes del passat (en aquest cas, de la Guerra Civil) amb l'associació Memòria i Llibertat com a gran espai simbòlic. Una obra, en paraules de Barbal, "sobre les impostures, sobre els secrets i sobre el que s'amaga, cosa que ha succeït, succeeix i seguirà succeint...".

 Selecció de webs

 

Vés a Entrevistes Virtuals ►