Entrevistes virtuals

Jenn Díaz - Octubre

Jenn Díaz (Barcelona, 1988), és una de les carreres literàries més ben encarades de la narrativa recent: des del seu debut amb Belfondo (2011) ha escrit quatre novel·les i acaba de publicar-ne la cinquena amb el prestigi consolidat i el suport de la crítica. Va estudiar filologia hispànica i ha treballat i treballa redactant, traduint, i sobretot imaginant, és a dir: escrivint. Nascuda el 1988, sovint li plouen comentaris sobre la maduresa de la seva obra, amb temàtiques realistes allunyades de la fantasia i amb una prosa esmolada que no es deixa temptar per acrobàcies postmodernes.

La seva és una literatura fonamentada en la contemplació, en la mirada, en la radiografia (minúscula però detallada) dels instants quotidians. No és casual que la seva filiació literària l'haguem de trobar en noms com Ana María Matute, Natalia Ginzburg, Clarice Lispector o Carmen Martín Gaite. L'eloqüència dels silencis, la descripció de tragèdies soterrades, la maternitat i els lligams (i conflictes) familiars formen part del paisatge narratiu de la Jenn Díaz, que aquest 2015 debuta per la porta gran en català, després de quatre títols en castellà. 

Envia la teva pregunta ►
 

A les biblioteques trobaràs


'Belfondo'


'El duelo y la fiesta'


'Mujer sin hijo'


'Es un decir'

'Mare i filla'


Més sobre Jenn Díaz a les biblioteques ►

Recomanació

 

Mare i filla
Díaz, Jenn
Barcelona: Amsterdam, 2015

 

Inspirada en una història que va conèixer a Xile, Mare i filla (primera novel·la en català de Jenn Díaz) explora les complexes relacions entre mares, filles, germanes, pares absents... La incidència de terceres persones, els conflictes invisibles i els fantasmes mal sepultats, integren una història hiperrealista centrada en els diversos sismes, de diverses dones amb l'epicentre en el nucli familiar, veritable motto de la narrativa de Díaz. Una novel·la que, entre moltes coses, demostra que "una dona enamorada és el pitjor animal que hi ha".
 

 Selecció de webs

Vés a Entrevistes Virtuals ►
Envia la teva pregunta ►