Entrevistes virtuals

Blanca Busquets - Juny

Blanca Busquets (Barcelona, 1961) És escriptora, periodista i filòloga. Als dotze anys va escriure el seu primer conte i, des d'aleshores, escriure es va convertir en l'eix central de la seva vida.
Ha publicat diverses novel·les: Presó de neu (2003), El jersei (2006), Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009), La nevada del cucut (2010), La casa del silenci (2013) i Paraules a mitges (2014). La seva última novel·la és Jardí a l'obaga (2016). Els seus llibres han estat traduïts al castellà, l'italià, l'alemany, el rus, el noruec, el polonès i el francès.

Com a periodista, treballa des del 1986 a Catalunya Ràdio i escriu articles per a l'Osona.com.  Ha guanyat el Premi Llibreter 2011 i el premi Algerho Donna 2015 de literatura i periodisme. 

 

A les biblioteques trobaràs:


'Presó de neu'


'Tren a Puigcerdà'


'Paraules a mitges'


'Jardí a l'obaga'

 

A eBiblio trobaràs:


'Paraules a mitges'


'La casa del silenci'


'Jardí a l'obaga'
 


Recomanació


Jardi a l'obaga
Busquets, Blanca
Barcelona: Proa, 2016

- Si tens curiositat, aquí pots llegir un petit fragment de l'obra.

 

Els Torralba, una família adinerada barcelonina que estiueja a la Carena (Cantonigròs) s'ha fet construir una casa emmurallada per allunyar-se de la gent del poble i on s'ha volgut posar un jardí modernista sense tenir en compte que el clima de muntanya farà que sigui un jardí humit i fred. Un jardí és un lloc tancat i molt fosc on poden passar moltes coses. Un lloc així és ideal per explicar secrets. L'Aniol, el masover i jardiner dels Torralba, és el narrador de Jardí a l'obaga, que amb 90 anys ens va explicant fragments de la seva llarga vida.

El llibre està dividit en tres parts amb nom d'arbre: el desmai, els rosers i l'àlber, darrere cada arbre tot un joc de símbols que amaguen històries, secrets inconfessables i passions irrefrenables. De la visió oposada entre els que viuen al món rural i els que viuen a ciutat, entre la burgesia i la classe rural reconstruint l'ambient i les tensions de la postguerra.

Us recomanem que us endinseu en aquest jardí.
 

 Selecció de webs

 

Vés a Entrevistes Virtuals ►