Entrevistes virtuals

Albert Sánchez Piñol - Octubre


Albert Sánchez Piñol va néixer a Barcelona, l'1 de gener de 1965. És un antropòleg, africanista i escriptor català, autor d'obres tan conegudes i fantàstiques, en el sentit que l'element fantàstic sempre hi és present, com La pell freda i Pandora al Congo.

De fet, Pandora al Congo es va gestar durant la seva tesi doctoral, que el va portar a viatjar dos cops al Congo als anys 90. Va haver d'abandonar el país a causa de la guerra civil quan va començar a escriure La pell freda (2012), el llibre que el va llançar a la fama: 32 edicions en català i drets de traducció en 37 llengües. Arran d'aquest èxit obtingué el Premi Ojo Crítico de RNE el 2003. Existeixen rumors d'una versió cinematogràfica dirigida per David Slade. Parlant de versions cinematogràfiques, l'Òscar Aibar (director d'El Gran Vázquez) va portar a la gran pantalla a 2012 el seu conte El bosc, on els extraterrestres donen aixopluc a un humil terratinent durant la Guerra Civil espanyola.

Victus és la seva primera novel·la en castellà. És de gènere històric i va ser publicada per l'editorial La Campana l'any 2012. L'obra explica la història de Martí Zuviría, que amb 98 anys, narra des de Viena i just abans de la Revolució Francesa, les seves memòries com ajudant d'Antoni de Villarroel durant la Guerra de Successió.

Actualment, a més d'escriure les seves històries, l'Albert Sánchez Piñol col·labora activament amb el diari Ara. També és membre del Centro de Estudios Africanos.

A les biblioteques trobaràs

Més sobre Albert Sánchez Piñol a les biblioteques ►

ArticleBussé, Xènia. Albert Sánchez Piñol: literatura i indústria, dins Serra d'or, Núm. 606 (juny 2010). p. 37-42.


 

Adaptació cinematogràfica
El bosc
, un film d'Óscar Aibar. Barcelona: Savor, DL 2013
(basada en una història d'Albert Sánchez Piñol)

 

Recomanació

 

Victus: Barcelona 1714
Sánchez Piñol, Albert
Barcelona: La Campana, 2012


 

Victus és una novel·la històrica on es narra la guerra de Successió espanyola, un conflicte que pot considerar-se com el primer conflicte mundial i que acabà l'11 de setembre de 1714 amb l'apocalíptic assetjament de Barcelona. També és la tragèdia de Martí Zuviría, un jove barceloní, alumne avantatjat del marquès de Vauban, que es converteix en un geni de l'enginyeria militar. Una obra sobre la Barcelona irreductible de 1714, que va sofrir un setge desigual de tretze mesos i el bombardeig de més de trenta mil projectils.

La novel·la, que ha figurat a les llistes de les més venudes des de la seva publicació i que ja s'ha venut a Rússia, Holanda i França, qüestiona les versions oficials de tots dos bàndols i cedeix la paraula als autèntics protagonistes de la història, des de la figura immensa de Villarroel, el general que va defensar la capital catalana amb llàgrimes als ulls, fins als civils i soldats anònims de totes les nacions que van lluitar a un i altre costat de les muralles.

 Selecció de webs


Tràiler: 
El bosc

Vés a Entrevistes Virtuals ►

Data d'actualització: 15/10/2014