Entrevistes virtuals

Què són les Entrevistes virtuals?

Les Entrevistes Virtuals són un espai de participació on els lectors poden adreçar-se als seus autors preferits per fer-los preguntes sobre les seves obres.

Podràs veure informació de l'autor i enllaços relacionats. També la disponibilitat al catàleg Aladí de la seva obra.

Veure les 'Condicions de participació'.

Al catàleg Aladí també pots fer comentaris sobre les diferents obres dels autors.

Donna Leon

Donna Leon

Sabies que...?
 

  • Té un sentit tan fort de la privacitat que, malgrat el seu èxit internacional, la seva obra no està traduïda a l'italià perquè vol viure a Venècia sense les conseqüències de la fama.
     
  • L'afició per la música va lligada a l'amistat: quan la seva amiga Joyce di Donato, la gran mezzosoprano, actua al Liceu, Donna Leon s'escapa si pot a Barcelona per veure-la actuar.
     
  • Com a veneciana discreta i gourmanda, té amistat amb petits restaurants com l'Osteria alle Testiere, on es poden trobar alguns textos inèdits escrits expressament per al local.

 

1 .  La Paola Brunetti és professora de literatura i una gran lectora: és el seu alter ego? Es considera una amant de l'obra de James Joyce com la Paola? Quins autors ens recomana?
Usuari: Anònim
Una part d'ella s'assembla a mi: el desig de trobar una resposta ràpida i divertida a les coses que sento; l'escepticisme general davant del comportament humà; el plaer de la lectura. I com ella, llegeixo Henry James, però també Dickens (crec que és un dels grans novel·listes de tots els temps), Jane Austen, Thackeray. Però en general tendeixo a llegir no ficció. Ara mateix estic llegint molt sobre abelles: m'agradaria escriure alguna cosa sobre abelles.
2 .  ¿Cómo inicia sus novelas? ¿Crea primero la trama o los personajes? ¿Sabe el final desde que comienza?
Usuari: Anònim
Normalment començo amb una escena imaginada (potser el moment posterior a un crim) i quan ja ho tinc descrit, miro d'esbrinar què ha passat i qui pot haver fet allò que hagi pogut fer. No tinc ni idea de com acabarà el llibre perquè no treballo amb un pla ni un argument previ.
3 .  Have you ever compared a translation of one of your books with the original text? Were you pleased with the results?
Usuari: Anònim
No, no ho he fet mai perquè els llibres no estan traduïts a l'italià, que és l'única llengua en què podria llegir-los.
4 .  Què és el que li va atraure de Venècia per primera vegada?
Usuari: Anònim
Vaig anar-hi el 1969 com a turista. Era una ciutat de províncies i amb poca activitat. En molts sentits encara ho és, excepte que hi passen 30 milions de turistes cada any.
5 .  Sabrem algun dia d'on treu els diners la Signorina Elettra per vestir tan bé i per què treballa a una institució decadent com la polizia per a un cap tant mediocre?
Usuari: Anònim
Ai, és molt difícil saber per què la Signorina Elettra fa qualsevol cosa, perquè ella és tot un misteri, fins i tot per a mi. Vesteix bé perquè li encanta: crec que aquest és un bon motiu per a qualsevol persona.
6 .  Podria fer venir el Comissario Brunetti a Barcelona per algun cas de col·laboració amb els Mossos d'Esquadra?
Usuari: Anònim
No, Brunetti ha de romandre a la ciutat on sap com funcionen les coses, on parla la llengua local i on coneix qui és tothom. En un altre lloc, fins i tot d'Itàlia, seria un foraster i no s'acostumaria a res.
7 .  Llegeix algun altre autor de novel·la negra? Quin?
Usuari: Anònim
Molt pocs. Admiro molt Ruth Rendell i m'encanten les novel·les de Ross MacDonald, però amb l'excepció dels clàssics anglesos, m'estimo més l'assaig.
8 .  Hi Donna, how did you find your voice and the courage to write, to overcome fear of "exposure?" When did you start to write?
Usuari: Anònim
No entenc què vols dir amb “exposar-se”. Això són novel·les, no biografia. Vaig començar a escriure fa 25 anys quan em va venir la idea, sense cap intenció prèvia, d'escriure ficció criminal.
9 .  Quins restaurants recomanaria? Vaig sovint a Venècia i he llegit tots els llibres del Comissari Brunetti. M'agradaria agrair a l'autora la forma de tractar el tema de l'homosexualitat en les seves obres.
Usuari: Anònim
Recomanaria Al Covo, Antico Martini, Porta d'Acqua, Carampane. Per què ningú no m'agraeix mai la manera com parlo de l'òpera?
10 .  En qui es va inspirar pel personatge de l'inspector Brunetti, amb totes les seves contradiccions, sensibilitat i relacions familiars?
Usuari: Anònim
En ningú.
11 .  Sóc una gran seguidora de les seves novel·les i algunes me les he llegit més d'una vegada. La pregunta és: per quan la propera ? Salutacions molt cordials. Neus
Usuari: Anònim
Sempre estic escrivint una nova novel·la.
12 .  Primer de tot, felicitar-la, gaudeixo molt de les seves novel·les. Intel·ligents, intrigants, realistes, amb crítica "ecològica! M'agafa gana i ganes de tastar vins tan bons... Quantes hores treballa a diari una novel·la? Sobretot per els temes ecològics... Moltes Gràcies! Laura
Usuari: Anònim
Treballo quan em ve de gust o quan sóc en un lloc adequat per fer-ho, mai quan viatjo. A vegades no treballo durant setmanes, altres cops treballo tot el dia. I sí, i tant, el pobre i maltractat medi ambient.
13 .  Tinc tots els seus llibres, es una delícia tant pel que fa la descripció de la ciutat, els personatges i els plats típics. He observat que cada llibre te un tema de fons: com arriba al tema?
Usuari: Anònim
Si estic llegint sobre un tema, sovint es converteix en el focus del llibre. Ara mateix, les abelles.
14 .  What advice would you give to a writer who is just starting to write their first book?
Usuari: Anònim
El meu consell comença abans. Recomano la gent que llegeixi tant com pugui, però llibres ben escrits, no porqueries. Això t'ensenyarà, fins i tot de manera inconscient, com desenvolupar un argument i com descriure personatges. No pots jugar a bàsquet si no t'hi entrenes molt: el mateix serveix per a l'escriptura.
15 .  Què pensa del turisme de masses en ciutats com Venècia i Barcelona?
Usuari: Anònim
És una maledicció.
16 .  Brunetti se está haciendo mayor. ¿Tiene planificada su jubilación o por el contrario congelará su edad para que sigamos disfrutando de sus casos?
Usuari: Anònim
No tinc prevista ni la seva jubilació ni la meva.
17 .  L'any 2015 és l'Any de les Biblioteques': Què han significat les biblioteques a la teva vida?
Usuari: Anònim
Vaig passar bona part de la infantesa anant a la biblioteca per agafar llibres i bona part de la meva carrera acadèmica també vaig fer el mateix. Són un dels grans èxits de la nostra civilització: ofereixen als ciutadans la possibilitat de llegir qualsevol cosa sense censura i sense límits.
18 .  Què t'emociona de les biblioteques?
Usuari: Anònim
Tens tot el coneixement humà al teu abast: només has de trobar-lo.