Selecció de webs

De la mà dels equipaments més emblemàtics i antics de Gavà, el Parc Arqueològic es posiciona com a leitmotiv del patrimoni i alhora de la modernitat del nostre poble.

Considerat un dels conjunts patrimonials més importants i singulars del nostre país, l' explotació s’inicià fa una 6.000 anys, en el neolític, i durà un mil·lenni. Es tracta de les mines en galeria més antigues d'Europa i les úniques dedicades a l’extracció de variscita, mineral amb el qual s'elaboraven ornaments que eren intercanviats en complexes xarxes que abastaven la Mediterrània occidental. També s'han recuperat restes singulars com el crani trepanat i la Venus de Gavà.

El Parc arqueològic, creat amb l’objectiu de preservar i difondre aquest excepcional jaciment miner, proposa una experiència única en la que les estructures mineres conviuen amb una presentació museogràfica moderna, on el visitant pot copsar la magnitud del jaciment i conèixer, alhora, el sistema de vida i les creences dels nostres avantpassats mitjançant avançats elements audiovisuals i multimèdia. Bona part de les peces originals es poden visitar al Museu de Gavà.

Temes: Gavà, Biblioteca virtual, Història local