Selecció de webs

En el transcurs de l'any 2004, i en ple procés de restauració del Campanar d'Esparreguera, neix l'Associació d'Amics del Campanar (AAC), creada a petició popular i amb l'objectiu de conservar, difondre i promocionar culturalment l'edifici del Campanar d'Esparreguera, edifici històric del segle XVII, datat el 1636, any en que van finalitzar les obres de construcció.

La creació d'aquesta Associació representa una nova etapa en la gestió del Campanar, ja que fins al moment, tot i estar protegit per l'església i l'Ajuntament d'Esparreguera, passa moltes dècades quasi mort i tancat al públic. La reobertura i la creació d'unes visites guiades fa que el Campanar comenci a prendre vida i a ser visitat per molta gent, sigui per part dels habitants de la vila, com per estudiants d'intercanvi (a través de les escoles locals) com per nouvinguts, (gràcies a un programa d'integració que porta a terme l'Ajuntament) o per qualsevol persona que ho desitgi.

És gràcies a totes les visites i a partir de diferents activitats que, l'AAC comença a participar en els actes que es porten a terme a la vila i a donar-se a conèixer. Realitza activitats com repicades de campanes, jornades de portes obertes, visites nocturnes a l'estiu etc.

 

campanar part superior

Temes: Esparreguera, Esparreguera. Biblioteca Municipal L'Ateneu, Biblioteca virtual, general
Etiquetes: amics del campanar esparreguera