Selecció de webs

Autoria: Fundació Palau

 

La Fundació Palau es va inaugurar al mes de maig de l'any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre.

Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l'àmbit mundial sobre la vida i l'obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal.

Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps i ha connectat la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle xx gràcies a la seva relació amb personalitats com ara Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau, Lorca, etc.

La Fundació Palau exhibeix de forma permanent part del seu fons artístic. L'exposició permanent s'inicia amb l'àmbit Barcelona 1900-1936, que proposa un recorregut pel context cultural i social en què es va formar el jove Palau i Fabre. Hi trobem les obres del seu pare, Josep Palau Oller, i d'autors del seu entorn artístic: Torres García, Mompou, Rebull, Nonell, Nogués…

A la sala Estimat Picasso es presenten les obres del genial pintor. A més de contemplar les diverses tècniques creatives que va utilitzar, podem copsar l'ingent treball de Palau sobre Picasso i comprovar la llarga relació d'amistat entre ambdós.

L'àmbit Defensa de l'avantguarda es dedica a autors com Miró, Clavé, Juli González o Gargallo. També incorpora el testimoni de la col•laboració de Palau amb artistes com Ràfols Casamada o la seva relació amb pintors com Tàpies i Ponç, i amb els més actuals Barceló i Perejaume.

La Fundació Palau integra, a més, un important fons documental i bibliogràfic sobre Picasso i l'art i la literatura catalanes del segle XX, destinat tant a públic nacional com internacional, i organitza exposicions temporals, conferències i altres manifestacions culturals al voltant de qualsevol de les diferents variants de la creació artística, sigui en el terreny plàstic, teatral o poètic.

Temes: Caldes d Estrac. Biblioteca Can Milans, Biblioteca virtual, Caldes d Estrac, general