Recomanació

Yo no renuncio :

Baena Fernández, Laura

Barcelona : Lunwerg editores, mayo de 2022

Laura Baena, creativa publicitària, va haver d’abandonar la seva carrera professional després del naixement de la seva filla. Amb la seva carrera professional truncada es va començar a desbordar per sentiments negatius perquè no se sentia identificada amb el concepte tradicional de maternitat.

Aquests sentiments la van portar a fundar el "Club de las males madres" per parlar sobre el model de maternitat que arrosseguem encara i que no encaixa amb les dones del segle XXI, i també del segle XX,perquè no, que no volen perdre la seva identitat i ni la seva llibertat a causa de la maternitat. 

En aquest relat personal es tracten temes com ara la conciliació, la igualtat, la maternitat, l’assetjament laboral, la discriminació, el feminisme ... amb molt d’humor i, també molta ironia. La seva intenció és visibilitzar i sensibilitzar la societat, i les dones en concret, sobre l’absència de mesures reals i efectives de conciliació. 

Segur que en alguna part d’aquest llibre, o en més d’una, et pots sentir-se identificada si ets mare. Si no ho ets, també t'agradarà aquesta obra farcida d'anècdotes i molta actualitat del nostre entorn socio-polític. 

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Bigues i Riells del Fai.

12/05/2023