Recomanació

Vuelos separados

Dubus, Andre,

[Madrid] : Gallo Nero, octubre 2021

Els relats que conformen aquest recull, publicats originàriament el 1975, ens mostren l'altra cara de l'american way of life idíl·lica de la vida suburbial nord-americana. El matrimoni i les relacions de parella, les infidelitats, infelicitats i les separacions són els temes centrals, les seves causes i conseqüències. Els seus personatges viuen en la incertesa, en una constant opressió, amb uns sentiments contradictoris. Les descripcions i els monòlegs interiors d'aquests són magnífics i molt detallats, amb un estil senzill i poètic. La seva lectura aconsegueix que tinguis una estranya sensació d'intimitat, com si fossis una observadora real de les seves tribulacions i debilitats més íntimes. Escriptura d’alt nivell.
El primer relat del recull, Ya no vivimos aquí (ajuntament amb Adulterio) va ser portat al cinema el 2004 per John Curran amb Mark Ruffalo, Naomi Watts, Laura Dern i Peter Krause sota el títol  “Ya no somos dos”.

Andre Dubus va ser un dels narradors nord-americans més refinats del s. XX, mestre indiscutible del relat curt. Conegut com "el Chejov americà”, tenia debilitat per aquest autor. Poc conegut al nostre pais, va ser amic i deixeble de Kurt Vonnegut i  va rebre multitud de premis literaris. No te’l pots perdre!

Més informació:

Recomanat per Toni Martos. Bib. Viladecans

03/11/2022