Recomanació

Un Refugio para Clara

Estrada, Marta

Barcelona : Destino, 2013

Amb el llibre “El refugio de Clara”,  Marta Estrada s’estrenava al 2013 amb la seva primera novel·la. Aquesta és una lectura ideal pels més romàntics i per qui busqui històries emotives amb escenes tendres i plenes de sentiments. Una historia que atrapa al lector amb les reflexions de la protagonista i que aborda temes con la violència de gènere, les discapacitats i els sentiments de culpa.

El llibre té moments durs on Estrada ens presenta a dos personatges amb vivències difícils  i traumes, que es troben en un lloc remot i aprendran a conviure junts i a confiar un en l’altre per sobreviure.  Així tenim a la Clara marcada pels remordiments que pateix després de l’accident de cotxe que deixa paraplègica a la seva filla de 12 anys i l’Éric, un home dur i reservat amb una discapacitat (sordesa).

Encara que la seva història d’amor transcorre massa ràpid, l’autora aconsegueix que aquesta sigui molt creïble i sobretot, reivindica que el recolzament amb altres persones per tal de superar els traumes es la millor manera de sortir cap endavant i veure la llum dins la foscor.

Més informació:

Recomanat per Rosa Ruz. Bib. El Safareig. Capellades.

31/07/2023