Recomanació

Yellow cocktail music

Bryan Ferry Orchestra

Burbank : WaterTower, p. 2013

Des de fa un parell de dècades s’ha normalitzat la presència d’artistes de pop i rock dins el terreny de les bandes sonores, fins llavors àmbit quasi exclusiu de compositors clàssics i orquestrals. Aquest desacomplexament ha donat lloc a discos tan curiosos com aquest que us recomanem, capitanejat per Bryan Ferry.

Val a dir, però, que la proposta té truc: el líder dels ja extints Roxy Music ha format una banda que, sota nom propi -The Bryan Ferry Orchestra-, fa versions en clau jazz primigeni (ragtime, dixieland, swing) de peces musicals que res o molt poc tenen a veure amb aquests estils. La proposta, doncs, era idònia per a una adaptació cinematogràfica d’“El Gran Gatsby” (no per res el títol del disc, “Yellow cocktail music”, és la descripció que F. Scott Fitzgerald va escriure sobre aquesta música a la seva novel·la), a mès, realitzada per un cineasta tan iconoclasta com Baz Luhrmann (“Romeo + Julieta”, “Moulin Rouge”).

Dèiem abans que les peces musicals adaptades per Ferry i la seva banda res o molt poc tenien a veure amb el dixieland o el swing, però en el cas de la banda sonora del film del cineasta australià les cançons originals podrien considerar-se netes (millor dit, besnetes) d’aquests estils que triomfaven als locals d’oci fa un segle, donat que venen signades per artistes com Amy Winehouse, Beyoncé, Lana del Rey, o Jay-Z.

Recordeu que del film de Luhrmann també es va editar un àlbum amb, entre altres, les versions originals dels artistes esmentats, i que, de fet, és la banda sonora oficial de la pel·lícula. Finalment, si voleu escoltar més música de The Bryan Ferry Orchestra, a la Xarxa trobareu el seu primer treball, “The Jazz age”(2012), amb un repertori exclusivament format per versions de Roxy Music.


 

Més informació:

Recomanat per Arnau Espinach. Bib. Viladecans

27/12/2018