Recomanació

El Conte de la serventa

Atwood, Margaret

Barcelona : Quaderns Crema, 2018

Tot i que aquesta novel·la va ser publicada a mitjans de la dècada dels 80's, enguany està d'actualitat degut a la seva versió en sèrie televisiva i al seu èxit rotund d'espectadors i crítica.

El conte de la serventa s’insereix en el subgènere de les distòpies, és a dir  una antiutopia on es descriu una societat que, per molt xocant que ens pugui semblar, no és impossible.

Es tracta d’un relat descarnat, fred però a la vegada massa proper, que descriu una societat fanàtica i religiosa, marcada per la natalitat en declivii on la major part dels valors moderns queden oblidats i prohibits. Les dones s’estructuren en una mena de castes, on les dones fèrtils ocupen l’escalafó més baix: les criades.
El llibre, escrit amb cura, ofici i mordacitat, ens convida a reflexionar a partir d'una història que tant de bo fos només producte de la imaginació.
Així doncs, un molt bon llibre, amb una traducció excel·lent de Sergi Pàmies, i matèria per a pensar....Llegiu primer la novel·la i després mireu la sèrie.


Més informació:

Recomanat per Tere Casas. Bib. Sant Quirze del Vallès

01/04/2019