Recomanació

Morfina :

Bulgakov, Mikhail,

Barcelona : Edicions de 1984, 2012

L’any 1917 el doctor Bomgard és enviat a fer de metge a una zona recòndita de la Rússia rural. S’acaba de llicenciar en una facultat puntera de medicina de Moscou i està molt ben acostumat a les comoditats de la ciutat, però un cop arribat allà s’haurà d’espavilar a atendre als pacients amb recursos molt rudimentaris. Per acabar-ho d’adobar, Bomgard també haurà de lluitar contra dos metres d’una neu que fa desaparèixer camins i contra la temptació de la morfina, que l’alleuja en la solitud però el va destruint lentament. 

Bulgakov va escriure aquesta història partint no només de la seva experiència com a metge, sinó també de morfinòman. No espereu El mestre i Margarida, obra pel qual se l’ha reconegut internacionalment, però sí que hi trobareu alguns elements característics de l’autor (sobretot –els que ens agraden més- la ironia i un realisme visceral). 

Si us agrada "Morfina" també us recomanem "Cor de Gos" (Club Editor, 1993, http://aladi.diba.cat/record=b1052609~S171*cat) i "Los huevos fatídicos" (Nevsky, 2016), més propers a la ciència-ficció però molt divertits. Això sí... us hem de dir que tant l’un com els altres no són gaire aptes per a aprensius. 

A les biblioteques de la Xarxa també hi trobareu la sèrie, que està bé... tot i que a nosaltres ens va agradar molt més el llibre.

Més informació:

Recomanat per Bib. Polinyà

03/12/2019