Recomanació

Fariña.

Valladolid : Divisa, DL 2018

"Fariña" és una sèrie de televisió de 10 capítols que es va emetre per Antena 3 durant l’any 2018, està basada en fets reals i en el llibre del mateix nom, "Fariña" escrit per el periodista Nacho Carretero.

La sèrie està ambientada als anys 80 i emmarcada amb la reconversió pesquera que va patir Galícia, per tal d’ajustar-la a les demandes de la C.E. En aquest context de crisi econòmica, unes poques famílies es concentra el negoci de contraban de tabac, fet que es conegut per les autoritats municipals i provincials, i també pels mateixos guàrdies civils, qui majoritàriament fan la vista grossa, ja que reben quantiosos suborns; així com dels convilatans, ja que es beneficien en gran part del trasllat del i comercialització del tabac. Entra en escena però, en Sito Miñanco, qui introduirà, a través dels càrtels colombians, la cocaïna a les costes gallegues, fet que provocarà que les famílies que es dedicaven al contraban del tabac, passin a ser narcotraficants. Aquest fet, també farà obrir els ulls a un jove Baltasar Garzón, qui posarà els mitjans per intentar jutjar i tancar a presó als delinqüents.

Cal destacar el paper de l’actor Tristán Ulloa, un incorrupte i perseverant sergent de la guàrdia civil, així com de les “mares coratge”, que van lluitar per tal de posar al descobert l’estigma de la droga, i aquells que l’encobrien i se’n beneficiaven.

 

 
Més informació:

Recomanat per Bib. Municipal 1 d'octubre. Moià.  

15/01/2020