Recomanació

El Río de la conciencia

Sacks, Oliver,

Barcelona : Anagrama, 2019

El neuròleg anglès Oliver Sacks (Londres, 1933-Nueva York, 2015) va escriure durant 45 anys, sobre com ens configurem com a humans, sobre com pensem, recordem, organitzem el nostre món i a nosaltres mateixos.

Dos mesos abans de la seva defunció per càncer, va deixar preparat per a la seva publicació "El Rió de la conciencia" (Anagrama), un recull d’assajos que conté reflexions sobre el temps, la memòria, la natura, l’evolució de la vida, la sensació de malestar general, l’experiència de la malaltia, els errors de percepció... un tribut també a persones que el van precedir i influir en el seu treball (Darwin, Freud, William James).

Un llibre que mostra com moltes de les seves obres, l’enorme capacitat com a divulgador, la seva seductora forma d'explicar temes complexos, i, sobretot, la capacitat de transmetre curiositat i saviesa humanística.

Un llibre magnífic d’un neuròleg que es va acomiadar de la vida amb paraules com aquestes: "Per damunt de tot, he viscut com una criatura que sent, un animal que pensa, sobre aquest planeta preciós, i tot plegat ha estat una aventura i un privilegi enormes".

Més informació:

Recomanat per Bib. Caterina Figueras. Tona.

16/03/2022