Recomanació

El Projecte Rosie

Simsion, Graeme

Barcelona : La Campana, 2013

Don Tillman es un professor de genètica de la Universitat de Melbourne. Un geni! Tot i que ningú li ha diagnosticat fins ara, te el síndrome d’Asperger i sempre troba dificultats per relacionar-se socialment. Però un dia, després de conèixer un estudi que assenyala que els homes que viuen en parella són més feliços i viuen mes anys que els solters, considera que ha arribat el moment de casar-se i comença una investigació per trobar la seva dona perfecta. I es aquí on apareix la Rosie Jarman, una dona que no compleix cap dels seus requisits, però que sembla que ha aconseguit cridar la seva atenció.
 
Ens trobem davant d’una comèdia simpàtica, amb molt sentit de l’humor i diàlegs brillants. Els seus personatges són divertits i entranyables  i la seva història ens farà oblidar-nos durant unes hores del món exterior.
 
Aquesta és la primera novel.la de l’escriptor australià Grame Simsion que ens parla de la síndrome d’Asperger des d’una mirada no tant seriosa.
 
«Per moltes riallades que provoqui aquesta meravellosa novel·la, "El Projecte Rosie" és una seriosa reflexió sobre la necessitat que tenim de trobar companyia i una identitat pròpia.»
John Boyne, autor d’”El pijama de ratlles”.

Més informació:

Recomanat per Bib. Pere Calders. Viladecavalls

26/11/2019