Recomanació

El Castillo ambulante

[S.l.] : Aurum, cop. 2012

Qui no recorda la memorable pel·lícula “El viaje de Chihiro”, guanyadora d’un Oscar el 2002 com a millor pel·lícula d’animació? El seu autor, Hayao Miyazaki, va tornar a estar nominat novament per “El Castillo ambulante”, el 2005 tot i que aquesta vegada no va guanyar.
 
Miyazaki és cofundador de la productora d’animació japonesa Studio Ghibli i director de les seves obres més famoses, com “Mi vecino Totoro” o “La princesa Mononoke”.

La pel·lícula ens explica com Sophie, una jove de 18 anys, és víctima de l’embruix de la Bruixa de l’Erm que la converteix en una àvia per la seva fugaç trobada amb el mag Howl. A partir d’aquest moment emprendrà un viatge que la portarà a buscar l’encanteri que li retorni la joventut. 
La pel·lícula es basa en la novel·la del mateix nom de l’autora Diana Wynne Jones, però Miyazaki la transforma donant-li el seu toc personal.
Tot i ser una pel·lícula d’animació, no està pensada per a un públic infantil. Com la resta dels seus llargmetratges amaga missatges de gran profunditat: el pacifisme, la vellesa, el feminisme... I com totes les obres de Miyazaki és una obra d’art, tant per la seva estètica i ambientació cuidada com per la seva bella banda sonora i els seu món imaginari tan personal. No us la perdeu.

 

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Ripollet

15/03/2022