Recomanació

Tània Claravall

Parr, Maria

Madrid : Nórdica, 2018
>Veure disponibilitat a l’eBiblio

La Tània és una nena de 9 anys que viu al poble de Claravall, que és tot el seu món. Té uns rínxols rojos de lleó i li encanten les aventures, especialment llançar-se en trineu pels pendents de les muntanyes que la rodegen. Estima amb bogeria en Gunnvald, un avi de més de setanta anys, que és el seu padrí i el seu millor amic. Li encanta passar estones amb ell i sobretot sentir-lo tocar el violí i acompanyar-lo cantant a tot pulmó. 

La Tània és tota una heroïna de novel·la (a imatge i semblança de la Pippi o de la Heidi) que captiva ràpidament per la seva sinceritat, la seva valentia i les seves ganes de ser i fer feliç.  

Es tracta d'una novel·la meravellosa que avança de manera tranquil·la però decidida. Des de l'inici fins al final els lectors queden atrapats per l'entranyable poble entre muntanyes que és Claravall i poden moure's amb tota familiaritat entre tots els seus particulars habitants.

No us la deixeu perdre!

L'autora de l'obra és Maria Parr, autora noruega de literatura infantil i juvenil. La seva primera obra va ser "Vaffelhjarte" (2005), traduïda al català ("Cors de gofra"), el 2017, per l'editorial Nórdica. Tània Claravall és la seva segona novel·la (Nórdica, 2018). Totes dues són una joia, caldrà continuar seguint-li la pista.

Més informació:

Recomanat per Bib. Cal Gallifa. Sant Joan de Vilatorrada

25/02/2019