Recomanació

Guia terapèutica :

Escalé Besa, Anna

Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2018

Anna Escalé (Puig-reig 1987) va llicenciar-se en Medicina a la Universitat de Barcelona el 2011 i Màster en Medicina Naturista per la UB IL3 i el CMB.
Pau Cardellach i Lliso (la Garriga 1990). Llicenciat en Biologia per la UAB, es dedica sobretot a la botànica.

Amb la participació Pau Cardellach i Lliso, Anna Escalé va elaborar el seu treball de final de Màster en Medicina Naturista i com a reconeixement al seu esforç i pel seu caràcter científic i divulgatiu va ser guardonada amb el Primer Premi Doctor Pau Florejachs ( 2017 ) que atorga la Junta Comarcal del Berguedà del Col•legi de Metges de Barcelona al seu treball: “Guia terapèutica : plantes remeieres “

Aquesta guia és un manual de camp de botànica, per poder buscar les plantes que ens facin falta, un receptari de remeis casolans amb les plantes utilitzades per a les afeccions més comunes.
 S’hi descriuen seixanta plantes que  tenen propietats medicinals provades i que podem trobar a tot del país. De cada planta hi ha una fotografia, una explicació amb el nom popular i el nom científic, la seva composició, on es pot trobar, l´acció farmacològica, les indicacions, com s´ha d´utilitzar i les precaucions i contraindicacions.
 L’obra està orientada al tractament de les afeccions més comunes en l’àmbit domèstic d’aquells que prefereixen els remeis naturals a la síntesi química com a primer recurs per resoldre els processos banals, i al tractament complementari d’altres malalties, sota consell facultatiu.

Una guia molt pràctica adreçada a aquelles persones que prefereixen els medicaments naturals a els d’origen químic davant les malalties més comunes.
L’estructura de l’obra és d’un full per cada planta medicinal, amb diversos índexs que ens permet  buscar tant les plantes com les patologies.
Molt ben il·lustrada i amb un llenguatge molt planer que es complementa amb un glossari amb els termes més científics.
Es destacable que estiguin incloses les precaucions i les contraindicacions de cada planta, ja que els remeis poden perdre efecte o ser nocius si es barregen amb certs medicaments o aliments.

Hem de recordar, però, que es convenient consultar amb el nostre metge de capçalera a l’hora de prendre qualsevol tipus de producte farmacològic, tant si és d’origen vegetal com químic.

Més informació:

Recomanat per Josep Beltran. Bib. Guillem de Berguedà. Puig-reig.

18/02/2019