Recomanació

Infocràcia :

Han, Byung-Chul

Barcelona : La Magrana, abril del 2022

Byung-Chul Han (Seul, 1959) és un filòsof sudcoreà que imparteix classes a la Universitat de les Arts de Berlin. Considerat un dels pensadors contemporanis més destacats en l’anàlisi de la societat del treball i la tecnologia, la seva obra introdueix conceptes com societat del cansament, societat de la transparència, hipertransparència o el que el mateix Han denomina Shanzhai, al voltant del model capitalista xinès.

"Infocràcia. La digitalització i la crisi de la democràcia" analitza l’impacte -en la democràcia i els mitjans comunicació tradicionals- de l’eclosió d’internet i el desenvolupament dels mitjans digitals. també ens parla dels efectes de l’evolució tecnològica (web, xarxes socials...) sobre la interacció de les persones amb la informació i els clarobscurs d’aquesta (infoxicació, fake news i desinformació, etc). 

Vivim en una societat on els segments d’edat més joves son digitals des del naixement, els i les internautes interaccionen en l’àmbit digital a efectes d’informació, socialització, oci o consum. En aquest sentit, l’obra de Han ens convida a reflexionar al voltant de la societat de la informació, l’indiviu i els efectes de la digitalització.

 

Més informació:

Recomanat per Sílvia Vilarrasa. Bib. Núria Albó. La Garriga.

13/06/2023