Recomanació

Handfuls of night

Penguin Cafe

[London] : Erased Tapes Records Ltd., [2019]

Recentment ha arribat a les biblioteques un d’aquells CD màgics, que et transporten a altres mons sense sortir de casa, que t’obren la finestra a paisatges nous i llunyans, immensos, també íntims i freds, antàrtics. Música que impacta directament als nostres sentits  visionàriament.

La Penguin Cafe va ser creada  per Arthur Jeffes el 2009, després de reunir a un grup de músics de gran talent, per interpretar el llegat del seu pare Simon Jeffes,  fundador de la mundialment famosa Penguin Cafe Orchestra, deu anys després de la seva prematura mort el 1997.

 El 2009 presenten l’àlbum The Imperfect Sea, inspirat en l’Antàrtida i l’octubre del 2019 presenten el Handfuls of Night. Un  CD que neix per encàrrec de Greenpeace qui li va demanar a Jeffes, que escrivís quatre peces musicals corresponents a quatre races de pingüins antàrtics autòctons, per ajudar a sensibilitzar  sobre la realitat dels mars antàrtics i de la seva  biodiversitat en perill. Quatre espècies  de pingüins cadascuna amb les seves pròpies característiques singulars que queden plasmades i descrites en 4 de les peces de l’àlbum que porten els seus noms: ‘Chinstrap,‘ Adelie ’, l’Emperador ’i el‘ Gentoo Origin .

La viola, el violoncel, el contrabaix, la percussió, els pianos verticals i de cua, el sintetitzador... entre tots es crea aquesta màgica música minimalista, profunda, emocional, rítimica i descriptiva d’un paisatge antàrtic i gèlid ple de vida.  Podreu escoltar peces realment colossals, delicades i immenses que segueixen fidels el llegat de la mítica Penguin Cafe Orquestra.

 

Més informació:

Recomanat per Anna Artigues. Bib. Salvador Vives Casajuana. Sant Vicenç de Castellet.

13/12/2021