Recomanació

Esperem el millor

Setterwall, Carolina

Barcelona : Editorial Empúries, gener del 2021

Carolina Setterwall (1978) és una periodista sueca que ha treballat com a editora i redactora a l'àmbit editorial i de la música. "Esperem el millor" és la seva primera obra i ha estat traduïda a vint-i-vuit llengües.

La vida de Carolina es va enfonsar un matí quan, acompanyada del seu nadó de vuit mesos, va anar a despertar a la seva parella i el va trobar mort. Aclaparada per la pena i el desconcert no es veu amb cor de tirar endavant ella sola i com a una forma de teràpia li escriu per explicar-li tot allò que li va passant. Durant la narració va detallant com es van conèixer, la disparitat de caràcters i de ritmes -ella té pressa per mudar-se a viure junts, tenir un fill- mentre ell s'ho vol prendre amb més calma. Ella l'empeny mentre intenta conciliar la feina, la maternitat, la llar i les amistats i la mort sobtada d'Aksel la deixa amb un terrible sentiment de culpa per com l'ha pressionat per fer avançar la relació. Pateix i ens mostra els seus sentiments d'amargura, enveja i ràbia cap a la família i els amics que volen ajudar-la: se sent sola, però no vol ser una càrrega. A la segona part assistim al seu retorn a la feina i a la possibilitat de descobrir un nou amor mentre experimenta com la vida ens posa en la situació d'entendre la posició de l'altre i els rols que adoptem.

Mentre llegia aquesta novel·la autobiogràfica pensava en la dita: "Ves amb compte amb el que desitges perquè es pot complir". Carolina no sap gaudir del que té, contínuament està anticipant i perseguint una felicitat futura que quan arriba mai és com esperava. Al final toca acceptar que som fràgils, que recuperar-se d'una pèrdua vol el seu temps fins que pots continuar endavant i què, per sobre de tot, necessitem sentir-nos estimats.

Més informació:

Recomanat per Mabi Salinas. Bib. Can Salvador de la Plaça. Calella.

06/07/2023