Recomanació

Amigos hasta la muerte

Neuhaus, Nele

Madrid : Maeva, 2013

L’autora d’aquest llibre negre i criminal, Nele Neuhaus, viu a la serralada del Taunus, una regió a prop de Frankfurt (Alemanya) i d’on les seves novel·les agafen el nom de sèrie del Taunus. La sèrie va començar el 2012, però, de fet, es va publicar primer el quart llibre de la sèrie, Blancanieves debe morir (2013, tot i que l’autora s’havia autoeditat per la dificultat de trobar editor). Davant l’èxit obtingut es van publicar els tres anteriors i encara un cinquè, el que manté viu el interès dels lectors. 

La trama gira entorn als personatges principals, el inspector en cap Bodenstein, i la seva ajudant, la inspectora Pia. Ell és un home gris, en contrast amb l’atractiu personal d’ella, ex del forense Kirchoff, amb presencia també constant a les novel·les. En aquest cas, han de resoldre l’homicidi d’un activista mediambiental, amb un inici aparentment senzill que es va complicant fins que hi ha múltiples sospitosos, oferint-nos un final ben resolt i una lectura ràpida.

Aquest llibre, com els altres de la sèrie, és autoconclusiu, el que permet una lectura desordenada de cada títol, tot i que començar des del primer ens ajuda a seguir l’evolució dels protagonistes, aspecte destacat de les novel·les. L’autora treballa cada llibre perquè el lector senti proximitat amb la història i els personatges, independentment de l’ordre que triï en la lectura.

En conclusió, un llibre de suspens sense complicacions, amb una estructura ben definida i un final sorprenent, com acostuma a oferir-nos Neuhaus. Molt recomanable per passar una bona estona desprès de l’empatx de les festes nadalenques, ja que t’atrapa de seguida i es deixa llegir molt bé.

 

Més informació:

Recomanat per Sílvia N. Gómez Rodríguez. Bib. Caldes de Montbui

19/05/2023