Recomanació

Tiembla

Ricart, Ramon

[Barcelona] : Bang Ediciones, [2022]

Tiembla és la primera novel·la gràfica de Ramon Ricart; en el sector del còmic ja havia col·laborat amb la revista Tretzevents. Professionalment ha impartit la docència en diverses Escoles d’Art i Disseny.

Ramon Ricart, autor i personatge principal de la novel·la gràfica, narra en primera persona la seva experiència amb el Parkinson: des dels símptomes previs, passant pel seu diagnòstic amb 47 anys, fins a la seva acceptació i convivència amb la malaltia.

La seva obra ofereix una narrativa realista, entenedora i sense embuts que ens permet entendre aquelles persones i famílies que directament o indirectament pateixen aquest trastorn neuro-degeneratiu.

Tiembla critica l’existència de problemes burocràtics al voltant del sistema sanitari, amb interminables llistes d’espera per rebre atenció i tractament; al·ludint la falta d’empatia d’alguns professionals de la sanitat. Alhora l’autor fa una picada d’ullet amb la visibilització de l’acalàsia, una malaltia rara explicada amb molta naturalitat.

Un llibre totalment recomanat. La seva lectura no et deixarà indiferent.

Més informació:

Recomanat per Bib. de Bellavista. Les Franqueses del Vallès

12/05/2023