Recomanació

Walden, o, La vida als boscos

Thoreau, Henry David,

Barcelona : Símbol, 2006

Una de les obres més rellevants i reconegudes de Henry David Thoreau, home de principis del segle XIX, però amb uns ideals i esperit crític avui en dia molt vigents.
Walden és en essència el resultat d'una experiència senzilla, fruit d'una idea radical.
Thoreau va voler demostrar-se que tot i ser un home de costums urbans, podia fer una vida senzilla i solitària al bosc, amb l'únic aixopluc d'una cabana autoconstruïda, a la riba del llac que dona nom al llibre.

El relat que trobarem al llibre, combina de forma exquisida les explicacions del dia a dia al bosc per part d'un gran coneixedor de la natura, però també les reflexions profundes d'un jove crític amb ferms ideals.
Ens parlarà sobre la justícia social, el consum de recursos naturals, l'impacte del sistema capitalista en la societat i la natura...

L'autor es va avançar als seus temps amb idees que generacions més tard tindrien de referència per crear moviments com l'ecologisme i les teories del decreixement.
Però el seu amor vers la filosofia, la política i la justícia, el van portar a teoritzar també sobre l'abolicionisme de l'esclavitud, l'anarquisme, la resistència no-violenta i la desobediència civil, que també va posar en pràctica durant la seva vida.

Més informació:

Recomanat per Bernat Cutchet. Bib. Mira-sol Marta Pessarrodona. Sant Cugat del Vallès

03/02/2023