Recomanació

Retrat de Shunkin

Retrat de Shunkin

Tanizaki, Jun'ichir?,

Barcelona : Viena Edicions, maig de 2019
> Veure disponibilitat a l’eBiblio

Junichiro Tanizaki el podem considerar com la pedra angular de la novel·la contemporànea japonesa.  El 1949 guanya el premi a l'Ordre de la Cultura pel govern japonés. El 1964, un any abans de la seva mort va ser elegit com a membre honorari per l'Acadèmia Nordamericana de les Arts i les Lletres convertint-se en el primer escriptor japonès en guanyar-ho. 
Ens trobem davant d'un dels relats més exquisits d'aquest gran autor japonès sobre les relacions cruels i destructives.

En complir nou anys, la petita Shunkin, una nena rica i malcriada, es queda cega, per la qual cosa el futur esplendorós que li auguraven com a dama d’alta societat desapareix tot d'una. Com a reacció, es torna encara més capritxosa i només permet que la serveixi un criat, en Sasuke, que es desviu per complaure-la. Tot i així, per a ella l’únic consol és la música, i en Sasuke, per sentir-s’hi més a prop, decideix aprendre a tocar el shamisen, l'instrument que ella domina. A partir d’aleshores la seva relació evolucionarà d’una manera imprevisible.

El llibre forma part d'una col·lecció de gran qualitat i bellesa de Viena edicions amb el nom "petit plaers". Recomanem qualsevol dels títols que en formen part.

Junichirō Tanizaki amb aquesta obra ens embolcalla amb una delicada i breu obra d’art; ens lliura tots els elements per barrejar-los en un remolí de sentits i deixar-nos portar per una història gens convencional.

Més informació:

Recomanat per Anna Capdevila. Mira-sol Marta Pessarrodona

03/06/2022