Recomanació

Encara

Humet, Gemma

[Barcelona] : Satélite K, DL 2017

"Encara" (Satélite K, 2017) és el segon disc d’aquesta pianista i cantant terrassenca.

L’àlbum és molt reivindicatiu i compromès, i amb ell té moltes ganes d’explicar com veu les coses. Per això hi trobem unes lletres que miren totes cap aquesta banda. Per exemple, en les dues cançons basades en poemes d’Alfonsina Storni i de Joana Raspall.

“La quimera és un cant a la utopia”- diu la Gemma, sobre el poema d’Storni, a la poesia de la qual va arribar després d’haver cantat moltes vegades “Alfonsina y el mar”, un tema popularitzat per Mercedes Sosa.

En canvi, del poema de Joana Raspall, “Podries”, en destaca que sigui poesia infantil i que “les coses estiguin dites tan clares”. Parla i canta sobre el tema dels refugiats, a “Les veus del mar”, de les crisis que aquests passen actualment per travessar les fronteres d’arreu del món i se n’alegra d’haver nascut a Terrassa, un lloc tranquil, lluny de les guerres.

Humet, que canta i toca el piano, transmet la indignació amb una estètica musical serena i menys deutora de les cançons d’autor que predomina en l’anterior disc “Si canto enrere” (2015).

 
 
 

Més informació:

Recomanat per Elisabet Torrell. Bib. Central. Terrassa.

03/12/2018