Recomanació pv novel·la. Que nadie duerma
La Lucía és una programadora informàtica que es queda sense feina. La seva vida ha estat marcada per les premonicions i per la mort, en estranyes circumstàncies, de la seva mare quan ella només tenia 11 anys.
El Braulio Botas és un actor desconegut que viu a la mateixa escala que la Lucía. Es passa moltes estones escoltant òperes que la Lucía també pot sentir extasiada a través de la reixa de ventilació interior del seu lavabo.
Una trobada casual amb un taxista trastoca la vida de la Lucía quan aquest li confessa que: “quan aconsegueixes imaginar el que fas i fer el que imagines, tot de forma simultània, desapareix l’ansietat de la teva vida”... “ i quan estàs amb la ment i amb el cos en el mateix lloc, la realitat adquireix una llum extraordinària”.
Aquesta història inquietant a mig camí entre el terror i l’amor ens endinsa al món apassionant de l’autor i les seves obsessions, on allò quotidià i allò extraordinari es barregen per mostrar les diferents cares de l’una realitat que pot resultar inaudita.
I com a banda sonora d’un relat que et deixarà absolutament absort en la lectura, no deixaràs d’escoltar el Turandot de Puccini i et demanaràs què pot tenir en comú un ocell de la xina que li van regalar a la Lucía en el seu desè aniversari amb l’home del qual ha quedat absolutament enamorada.
Gaudeix d’un autor absolutament enlluernador i deixa’t sorprendre per la seva original i captivadora forma d’escriure.
Juan José Millás, escriptor i periodista valencià nascut al 1946. La seva obra ha estat traduïda a més de 20 idiomes. És col·laborador habitual del diari El País on publica una columna setmanal que es caracteritza per la seva subtilesa, la ironia i la originalitat dels temes de l’actualitat que tracta, sempre a favor del compromís social amb els més desfavorits. També col·labora habitualment amb el programa A vivir de la Cadena Ser.
Ha estat guardonat amb els premis Mariano de Cavia, Miguel de Libes, Francisco Cerecedo, Vázquez Montalbán y Don Quijote per la seva tasca periodística.
Algunes de les seves novel·les també han estat premiades: Cerbero son las sombras, Premi Sésamo, 1975; La soledad era esto, Premi Nadal 1990; Dos mujeres en Praga, Premi Primavera 2002; El mundo, Premi Planeta 2007.
Ma majoria de les seves obres son introspeccions psicològiques. Millás pot convertir qualsevol fet intranscendent en un esdeveniment únic i fantàstic. De fet, ha creat un gènere literari personal, l'articonte, en el qual una història quotidiana es transforma gràcies a la fantasia en una peripècia que permet veure la realitat des d’un punt de vista crític i fascinant.
Més informació:
Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa.