Recomanació

¿De quién te escondes?

Link, Charlotte

Barcelona : Grijalbo, 2017

Què estaríeu disposats a fer per una jove desvalguda que demana ajuda enmig d’una platja deserta a l’hivern. La desconeguda està al límit de les seves forces físiques. El protagonista actua per instint de protecció i l’acull a casa seva durant unes hores per oferir-li un plat calent i roba eixuta. Acaba de fer la millor acció del dia?  Fins a quin punt pot resultar dramàtica una decisió irreflexiva com aquesta?

Simon és un exmarit perfecte que ha de passar les vacances de Nadal sense els seus fills a la Provença francesa. Nathalie és una jove molt vulnerable que corre un perill imminent. Tots dos es troben per casualitat a una platja i ella li demana ajuda desesperada. Simon li dóna refugi de manera espontània sense imaginar les tràgiques conseqüències de la seva decisió altruista.

Poc a poc anem coneixent el passat dels protagonistes i l’evolució de les seves personalitats singulars. Ell és protector i empàtic però acaba mostrant la seva vulnerabilitat quan es veu immers en una situació límit. Ella sembla fràgil i perduda però no sabem si és víctima o culpable. A més, no té res a perdre per què la seva vida està en joc.

El fil argumental està presentat en diverses veus narratives però només Nathalie parla en primera persona. La seva vida ha estat tan dura i deplorable que qualsevol persona estaria disposada a ajudar-la. Ella és la clau del misteri perquè no coneixem de qui s’amaga ni qui la persegueix.

Desaparicions, assassinats, negocis tèrbols i paisatges hivernals envolten aquesta història de misteri que absorbeix al lector del començament fins al final.

Charlotte Link va néixer a Frankfurt del Main el dia 5 d’octubre de 1963. És una escriptora alemanya de gran èxit internacional.  Se la considera una mestra del suspens psicològic. Moltes de les seves obres han estat adaptades al cinema o sèries televisives per a la cadena ZDF. Els llibreters del seu país l’han premiat i ha estat finalista del Deutscher Buchpreis, el màxim guardó a la millor novel·la alemanya. És filla de la popular escriptora i periodista Almuth Link.

 

Més informació:

Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa.

17/01/2019