Recomanació

La Cuina perduda de Terrassa

Soler i Jiménez, Joan

Terrassa : TerrassaCentre, 2019

Us volem recomanar aquest llibre sobre la cuina perduda de Terrassa. Què menjaven, com en deien del que menjaven, quina era la dieta, els hàbits de compra,  en fi moltes coses que ens defineixen un aspecte molt important de la societat d’abans. A jutjar per les imatges del llibre sembla que estiguem parlant d'una època molt llunyana, però en realitat no és ben bé així, en alguns casos estem parlant de 60 anys enrere....

En aquest llibre se’ns parla d'una cuina pràcticament desapareguda. Ens remuntem a una Terrassa eminentment agrícola. El vocabulari que utilitzen per designar alguns productes, a hores d'ara ens resulta llunyà o desconegut. És molt interessant el glossari que trobarem al final del llibre, que ens aclareix molts termes d'un vocabulari que actualment no s'utilitza. 
Les imatges són una part molt important d'aquest llibre, et transporten ràpidament a una altra època i són un complement fonamental del text.

Com a curiositats culinàries destaquem la melca, una gramínia molt abundant als rebostos terrassencs antigament, però actualment totalment desapareguda. Es coneguda actualment com a sorgo o dacsa, i és molt consumida a l'Àfrica per fer pans o cuscús. Altra vocabulari desaparegut fa referència per exemple a una beguda que es consumia a les tavernes: les resaigües (un vi rebaixat). O també és molt curiós la coneguda ratafia que es produïa a la masia de ca n'Anglada. D'aquesta se'n reprodueix la recepta original.  

Si us interessa la cuina, el menjar, la seva història, en fi fer un capbussament a la cuina i la manera de viure dels nostres avis/es o besavis/es, no us perdeu aquest llibre.

Més informació:

Recomanat per Glòria Soler. Bib. Central. Terrassa.

03/06/2022