Recomanació

L'Enxandallament del món :

Vidal, Pau

Barcelona : Viena Edicions, febrer del 2022

Com a filòleg i divulgador lingüístic, en Pau Vidal (Vila de Gràcia 1967), ens ofereix un crítica social punyent i descarada del nostre país i de l'espècie humana. En un moment en què la llengua catalana no passa pel seu millor moment, amb aquest llibre fa un "avís per a navegants" per advertir que la deixadesa en el camp lingüístic i cultural va penetrant a les societats modernes, mostrant exemples quotidians de casa nostra.

"L'enxandallament del món" recorre diversos aspectes socials de la llengua catalana posant-hi exemples concrets que ens ajuden a veure com l'empobriment i la degradació l'estan afectant darrerament. Des de l'ús del verb escoltar en comptes de sentir, barbarismes repetits en mitjans de comunicació com "els nadals", la progressiva desaparició del pronoms febles, les dificultats de les persones nouvingudes per a aprendre el català, la discriminació lingüística en diferents àmbits... . 

El to provocador i les situacions que l'autor ens planteja, totes de rabiosa actualitat, no et deixaran indiferent i et faran adonar d'aspectes que, per desgràcia, hem assimilat sense adonar-nos-en. Crítica i autocrítica en estat pur.

Més informació:

Recomanat per Marc Vilallonga Grau. Bib. Districte 5. Terrassa

17/02/2023