Recomanació

Silvia Federici és una activista feminista que, durant la seva trajectòria com a professora universitària ha defensat la lluita per la igualtat de les dones arreu del món. Els seus arguments els han pogut escoltar els alumnes de filosofia i política a la Universitat de Hofstra (Nova York); també ha exercit a Nigèria, on va ser testimoni de l’atac dels bens comuns per part del Fons Monetari Internacional. Aquest últim fet l’explica al seu llibre El calibán y la bruja. 
A Bruixes, caça de bruixes i dones analitza la persecució que han patit les dones de diferents països durant segles. L’Aràbia Saudita, l’Índia, la República Centreafricana o Tanzània són llocs on, encara avui dia, hi ha caça de bruixes.  La dona ha sigut -i és- la responsable de les relacions dins de la família i, per extensió, de la comunitat. Si a això hi sumem el protagonisme que té en la reproducció –tant del sistema com a nivell biològic- veurem com és un element clau en qualsevol societat. Per això, quan s’ataca les dones, s’està erosionant tota l’estructura social.

En aquest llibre no hi trobareu solucions, però sí moltes explicacions que us ajudaran a comprendre algunes realitats. El llibre no us deixarà indiferents i és una lectura amena, gràcies a l’excel·lent traducció que ha fet la Marta Pera.

Més informació:

Recomanat per Antònia Caño. Bib. La Muntala. Sant Vicenç de Montalt.

04/01/2021